ts Správy

TOP 10: Témy, ktoré vás v roku 2016 zaujali najviac

Novinky z komunálnej politiky, dopravy, MHD a kultúry, či zaujímavosti z histórie. Ktoré témy vás v roku 2016 oslovili najviac?

Ilustračný obrázok k článku TOP 10: Témy, ktoré  vás v roku 2016 zaujali najviac
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Denne sa snažíme prinášať vám, našim čitateľom, rýchle a spoľahlivé správy z Bratislavy a okolia, tipy na výlety a akcie. Medzi najčítanejšími správami v tomto roku nechýbali novinky z komunálnej politiky, dopravy, MHD a kultúry, či zaujímavosti z histórie.

Pripomeňme si spolu udalosti, ktoré vás v roku 2016 oslovili najviac.

TOP 1 Bratislava bude mať chladničky na ulici. Plné jedla a pre každého

Niektorí hladujú, iní plytvajú. V kontajneroch končí denne obrovské množstvo potravín. Plytvanie jedlom je zrkadlom našej konzumnej spoločnosti. Aktivisti zo združenia Free Food prišli s projektom verejných chladničiek, ktorým chcú upozorniť na problém plytvania s potravinami.

Spolu s médiami sa o projekt aktivistov začala zaujímať aj hygiena a ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré od ľudí z Free Food chcelo, aby sa zaregistrovali ako potravinársky podnik. To by ale znamenalo, že by boli zodpovední za všetok obsah chladničiek, rovnako ako majiteľ reštaurácie. „Ak by sa náhodou vyskytol nejaký problém, hrozila by nám minimálne obrovská pokuta, a to si na seba nemôžeme zobrať,“ vyjadrila sa vtedy sklamaná Lucia Hrašková z OZ Free Food.

Keďže sa aktivistom z OZ Free Food nepodarilo zrealizovať nápad s chladničkami plnými jedla v uliciach Bratislavy, rozhodli sa ich darovať. Toto ale nečakali. Chladničky niekto jednoducho ukradol.

TOP 2 Stanica Nivy bude druhým najväčším nákupným centrom na Slovensku

Obchody, street fitness, komunitné záhrady a freshmarket na zelenej streche. Nová autobusová stanica má veľmi jasné kontúry. Má odvážnu ambíciu stať sa novým nákupným centrom, s autobusovými nástupiskami v podzemí.

Spoločnosť HB Reavis v súčasnosti upravuje bezprostredné okolie autobusovej stanice na Mlynských Nivách. Tieto práce zahŕňajú odstránenie budovy, v ktorej sídlilo pohrebníctvo na Svätoplukovej ulici. Spoločnosť tiež úspešne demontovala zastaranú lávku, či koľaje na ulici Mlynské Nivy. Pozrite si posledné vizualizácie.

Nové vizualizácie stanice NIVY
13
Galéria
Zdroj: HB Reavis

TOP 3 Neboli penáze, ale v pajzli bola prča. Poznáte typické výrazy bratislavského nárečia?

Vedeli ste, že na našom malom Slovensku je viac ako tridsať rôznych nárečí? Bratislavské je jedným z nich. Okrem toho, že sú v ňom výrazné stopy nemčiny a maďarčiny, cítiť v reči Bratislavčanov aj ďalšie lokálne blízke nárečia. Megero, španihel, alatuti. Návštevník Bratislavy často ani nemusel vedieť, o čom sa domáci rozprávajú.

TOP 4 Rozbolel vás v noci zub? Problém menom zubná pohotovosť

Viete kde vám v Bratislave pomôžu a čomu sa vyhnúť, keď sa nočná mora v podobe boľavého zuba prebudí spolu s vami? V hlavnom meste je niekoľko možností ako vyriešiť bolesť zuba počas sviatku, víkendu či cez noc. Avšak, odložte na chvíľku preklínanie dávnych predkov za nadelenie takéhoto osudu a rozmyslite si, do ktorého kresla si ľahnete.

TOP 5 Prepadla vás choroba v noci alebo cez víkend? Tieto bratislavské lekárne sú otvorené nonstop

Každý to pozná. Choroba prichádza práve vtedy, keď je to najmenej vhodné. Cez víkendy, večer, v noci, počas sviatkov. Potrebujete kúpiť lieky, no neviete kde? Pozrite si prehľad lekární v Bratislave, ktoré sú otvorené nonstop aj počas víkendov.

V prípade potreby majte poruke aj Pohotovostnú príručku.

TOP 6 Viete, ktoré reštaurácie patria do prvej desiatky najlepšie ohodnotených podnikov v Bratislave? Pozrite sa na ceny jedál

Ktoré reštaurácie získali prvenstvo v hodnotení Trend-u? Vybrali sme pre Vás desať najlepšie ohodnotených reštaurácií v Bratislave. Vyberte si, kam vziať vzácnu návštevu na obed, či večeru. Potrebujete štýlové miesto na dôležité pracovné stretnutie? Pozrite sa na prehľad top 10 podnikov.

Netradičné podniky
13
Galéria
Zdroj: Facebook

TOP 7 Ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe. V Petržalke vyrastie nový obchodný dom

V roku 2016 zabrali developeri veľký kus bratislavskej zeme. Takmer v každej mestskej časti vyrástli nové objekty. V máji tohto roku obsadili Námestie hraničiarov bager, vysoký kovový plot a unimobunky. Ďalšia zelená plocha ustúpila výstavbe. Petržalčanov rozdelila výstavba nového supermarketu na dva tábory. Zatiaľčo jedna skupina hromží, že Petržalka opäť príde o kus zelenej plochy, ďalší sú spokojní, že nebudú musieť nosiť nákupy zo vzdialenejších obchodných domov.

TOP 8 Kávový gigant Starbucks už aj na Slovensku: Bratislavčania od rána čakajú na pohár so svojím menom

Po tom, čo sa spoločnosti Starbucks v minulom roku osvedčil experiment v rámci čerpacích staníc, koncom mája otvoril svoju prvú prevádzku v Auparku, koncom júla aj v Eurovea.

Čím je Starbucks výnimočný? Okrem kávy, ku ktorej si môžete vybrať karamelovú, čokoládovú či vanilkovú príchuť, vám personál napíše na papierový či plastový pohár meno s milým odkazom či emotikonom. Fotky pohárov s menom, ktorých sú plné sociálne siete, sa stali akýmsi suvenírom pre tých, ktorí si Starbucks doprajú v zahraničí.

TOP 9 Kultová paLacinka chutí už štvrťstoročie

Na palacinkách zo Šancovej vyrástli finanční žraloci, študenti, ministerskí úradníci i raperi. Legenda si drží kvalitu, ceny aj rovnaký imidž už viac ako dve desaťročia.

V Lacinke ponúkajú sladký i slaný variant palaciniek. Nechýba tvarohová a makovo-lekvárová klasika, ani „exotickejšie“ plnky, ako gaštanová, kokosovo-umová či banánová. Výborné sú aj slané palacinky s bryndzou alebo so syrom a s cibuľkou. Čo však prekvapí, je cena. Šesť sladkých a dve slané palacinky sme dostali za 4,70 eur. Z nápojov je v ponuke mlieko, „malinovka“, kofola a minerálka. Obsluha je rýchla a prívetivá.

TOP 10 Najlepšie novoročné SMS: Prinášame tipy na originálne vinše do roka 2016

Tisícky Slovákov posielajú na prelome rokov priania svojim najbližším. Niekdajších koledníkov nahradili mobily, a tak si posielame krátke SMS správy o polnoci i na Nový rok. Napokon, dnes to už ani veľa nestojí. Máme pre vás niekoľko tipov na originálne novoročné SMS vinše:

Rieknime slová dnes, čo dávno sme neriekli, a zobrať skúsme späť tie, čo nám utiekli. Nech slza šťastia ligoce sa v oku, tak žime každý deň v novom roku.

Za celú redakciu Bratislava24.sk želáme všetko dobré do Nového roka a ďakujeme, že ste s nami. Sledujte nás na facebooku aj v roku 2017.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM