ts Krimi

Chladničky, ktoré mali slúžiť charite, niekto ukradol

Keďže sa aktivistom z OZ Free Food nepodarilo zrealizovať nápad s chladničkami plnými jedla v uliciach Bratislavy, rozhodli sa ich darovať. Toto ale nečakali.

Ilustračný obrázok k článku Chladničky, ktoré mali slúžiť charite, niekto ukradol
Zdroj: OZ Free Food

OZ Free Food plánovalo jednu z troch chladničiek darovať Cvernovke, o majiteľoch zvyšných dvoch mali rozhodnúť mestské časti a ľudia. Niekto to ale zrejme zle pochopil a „rozhodol“ za všetkých. Chladničky jednoducho ukradol.

Ľudia z Free Food neskrývajú sklamanie, no chladničkám prajú: „Problém s chladničkami vyriešený – niekto nám ich ukradol. Sme radi, že našli majiteľa. Dúfame, že slúžia!“

A tak sa zo sloganu „Adoptuj si chladničku“ razom stalo „Ukradni si chladničku“.

„Jediný spôsob, ako sa to u nás dá realizovať, je v uzavretých komunitách, ktoré sa o chladničky starajú samy, nezávisle od nás,“ videla ako jedno z možných riešení Lucia Hrašková z OZ Free Food.

Nakoľko sa o projekt aktivistov začala zaujímať aj hygiena a ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré od ľudí z Free Food chcelo, aby sa zaregistrovali ako potravinársky podnik, chladničky sa rozhodli darovať, pretože by museli prevziať zodpovednosť za všetok obsah chladničiek, rovnako ako majiteľ reštaurácie.

Čítajte aj: Chladničky na uliciach stopli úradníci. Jedlom budeme plytvať aj naďalej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM