Alexandra Húsková Rôzne

Viete, ktoré reštaurácie patria do prvej desiatky najlepšie ohodnotených podnikov v Bratislave? Pozrite sa na ceny jedál

Ktoré reštaurácie získali prvenstvo v hodnotení Trend-u? Vybrali sme pre Vás desať najlepšie ohodnotených reštaurácií v Bratislave. Vyberte si, kam vziať vzácnu návštevu na obed, či večeru. Potrebujete štýlové miesto na dôležité pracovné stretnutie? Pozrite sa na prehľad top 10 podnikov.

Ilustračný obrázok k článku Viete, ktoré reštaurácie patria do prvej desiatky najlepšie ohodnotených podnikov v Bratislave? Pozrite sa na ceny jedál
Zdroj: Dnes24.sk

1) Foo Zoo

Reštauráciu Foo Zoo nájdete v Petržalke na Ševčenkovej ulici. Názov reštaurácie znamená v preklade „Tam, kde vzniká vietor“. V hodnotení získala táto reštaurácia prvé miesto na Slovensku. Nájdete tu jedlá panázijskej kuchyne – sushi, wasabi krevety, miso polievky, lososy, makrely, všetko vyššej cenovej hladine, milovníci tohto štýlu jedál však na túto reštauráciu nedajú dopustiť.

Saiko miso si objednáte za 5,90 eura, lososový tatarák za 12,90 eura, tuniakové tataki za 29,90 eura.

2) Reštaurácia Albrecht

Stravovanie u Albrechta na Mudroňovej ulici má pod palcom známy kuchár Jaroslav Židek. Reštaurácia je známa aj svojimi víkendovými ponukami pre rodiny, každú nedeľu tu na vás čaká 3-chodové menu za 40 eur (platí pre 2 dospelých v sprievode 2 detí do 10 rokov). Ochutnať tu môžete homára, mušle, jesetera, perličku, ale aj vzácny brzlík.

3)UFO watch. taste. groove

Známe bratislavské UFO nad Mostom SNP. „Reštaurácia určená na špeciálne príležitosti,“ ponúka napríklad večerné 7-chodové menu za 75 eur. V kuchyni prevláda Stredomorie a reštaurácia ponúka nevšedný zážitok výhľadu na našu metropolu.

4)D Steakhouse

Nájdete ju na Hviezdoslavovom námestí, nad reštauráciou Kogo. Okrem steakov z 5 rôznych druhov mäsa ponúka reštaurácia aj domáce, ručne škrabané tataráky z viacerých druhov mäsa na porovnanie, zaujímavé šaláty a bohaté prílohy. Jednou zo špecialít je D.Steakhouse burger, ktorý je pripravovaný z 3 druhov mäsa, 4 druhov syra a podávaný v domácej žemli.

Ceny steakov sa pohybujú od 19 euro za 300 gramový NY strip dry-aged z dobytka chovaného na Slovensku, až po 120 euro za 250 gramový fillet z austrálskeho Wa­gyu.

5)Carnevalle

Menu v reštaurácii opäť na Hviezdoslavovom námestí je postavené primárne na 4 druhoch mäsa – v Carnevalle nájdete jedlá z hovädzieho, teľacieho, jahňacieho a bravčového mäsa. Pochúťky ako teľacie líčka, jahňacie lýtko, kolienko zo savého prasiatka, beef sushi či špeciálny dry-aged steak sú dôvodom pre návštevu tohto podniku. Milovníci rýb a vegetariáni si tu však tiež vyberú. Pokiaľ máte chuť na pizzu, či cestoviny, ste tu tiež správne.

Hovädzí vývar si tu dáte za 3.90 eura, 200 gramový steak z chrbta mangalice si tu objednáte za 19.90 eura, steaky z hovädzieho mäsa od 8,90 eura/100 g.

6)Grand Hotel River Park – River Bank

Predchádzajúci Kempinski sa v lete zmenil na Grand hotel a s menom prišiel aj nový šéfkuchár, Igor Čehy. Reštaurácia kladie dôraz na „starú prešporskú kuchyňu s moderným francúzskym šmrncom.“ V menu by ste mali nájsť prierez tradičnou rakúsko-uhorskou kuchyňou – marinovaného pstruha (13 eur), Prešporskú polievku (11eur), hovädzie líčka (19 eur), či Kohútika na víne (19 eur).

Prečítajte si aj: Luxusný Kempinsky na nábreží Dunaja vystriedal Grand hotel. Jeho interiér teraz zdobia ruže Márie Terézie

7)Hotel Matyšák – vínna reštaurácia

Hotel s reštauráciou rodinnej firmy Matyšákovcov nájdete na Pražskej ulici v Bratislave. Reštaurácia má vlastného mäsiarskeho majstra, ktorý pripravuje rôzne originálne mäsové výrobky a špeciality. Zelenina pochádza s produkcie vlastnej ekozáhrady, ktorá sa nachádza pri výrobnom závode spoločnosti Víno Matyšák v Pezinku.

Kuchyňa reštaurácie je panónska, čiže sa orientuje najmä na slovenské, české a maďarské špeciality. Teľací vývar s restovaným brzlíkom a mrvenicou si tu objednáte za 4,50 eura, bravčovú panenku s dubákovou omáčkou za 16,80 eura.

8)Kogo

Reštaurácia na Hviezdoslavovom námestí je inšpirovaná prevažne talianskou kuchyňou. Všetky jedlá sú varené len z čerstvých surovín, ktoré sa viackrát týždenne dovážajú priamo z Talianska. V Kogu vyrábajú vlastné cestoviny, dezerty a pečú aj domáci chlieb.

Krémové rizoto s dubákmi si objednáte za 12 eur, špagety s krevetami za 17 eur, tatarák z hovädzej sviečkovej za 21,50 eura/200g.

9)LemonTree & Sky Bar & Rum club

Súčasťou podniku na Hviezdoslavovom námestí je obľúbený Sky bar, z ktorého je krásny výhľad na centrum mesta a Bratislavský hrad. Na prízemí je Spicy Bar, známy excelovaním barmanov a ich výtvormi s koreninami a bylinkami a v podzemí zasa štýlový Rum Club.

Nájdete tu jedlá inšpirované regiónmi Stredomoria a špeciality thajskej kuchyne od originálnych thajských polievok, typické thajské rezance s našimi vlastnými omáčkami až po jedlá s karí. Hovädzí jazyk za 10,90 eura, grilovaný filet z kambaly za 24,90 eura, grilovaný losos s farebnou paprikou za 14,90 eura.

10)Tulip House Boutique hotel – Rhapsody

Reštaurácia päť hviezdičkového hotela sa nachádza „v podzemí“ na Štúrovej ulici. V krásne upravených priestoroch pivníc sa dáva pri jedle dôraz na francúzsku kuchyňu. Tekvicovú polievku si dáte za 3,90 eura, hlavné jedlá ako napríklad konfitované mliečne teľacie stehno na cesnaku za 9,20 eura.

Prečítajte si aj: Takto budeme oddychovať v roku 2016: Užijeme si voľno aj predĺžené víkendy

Zdroj:Trend/Dnes24­.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM