KAW Rôzne

Ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe. V Petržalke vyrastie nový obchodný dom

Na Námestí hraničiarov sa pred pár dňami objavil vysoký kovový plot. Pribudli aj dve unimobunky a bager, ktorý zaryl svoje radlo do trávnika. Očakávaný výsledok: mínus ďalšia zelená plocha, plus jeden obchod.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe. V Petržalke vyrastie nový obchodný dom
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď mnohí obyvatelia z okolia Námestia hraničiarov v bratislavskej Petržalke ešte nevedia o čo ide, každému je už teraz jasné, že ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe.

„Na spomínanom mieste bude stáť supermarket Billa. Spoločnosť, ktorá stavbu realizuje, dostala od mestskej časti právoplatné stavebné povolenie. Stavba by mala byť dokončená koncom tohto roka,“ prezradila pre Bratislava24.sk hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová.

Za aj proti

Obyvateľov blízkych panelákov rozdelila výstavba na dva tábory. Zatiaľčo jedna skupina hromží, že Petržalka opäť príde o kus zelenej plochy, ďalší sú spokojní, že nebudú musieť nosiť nákupy zo vzdialenejších obchodných domov. „Územný plán Petržalky na tomto mieste stavbu pripúšťa. Investor splnil všetky podmienky a priložil aj anketu, ktorú urobil s obyvateľmi z priľahlých domov. Vyjadrili v nej pozitívny postoj k stavbe supermarketu,“ uviedla Platznerová.

Supermarket s parkoviskom

Billa bude dopravne napojená na komunikáciu Námestia hraničiarov. Zásobovať ju budú z vyhradenej plochy so samostatným vjazdom a výjazdom. Na parkovisko prinesie 66 parkovacích plôch. O bezpečnosť sa údajne netreba báť, spomaľovač na Gessayovu ulicu bude zároveň priechodom pre chodcov.

Vízia cyklotrasy

Pozdĺž južnej hranice pozemku, na ktorom bude obchodný dom stáť, by mala v budúcnosti vyrásť cyklotrasa, ktorá bude súčasťou pozemku investora stavby. Kým na nej doplnia dopravné značenie, poslúži ako chodník. „Mestská časť sa pri podobných projektoch snaží, aby developer ponúkol obyvateľom aj nejakú pridanú hodnotu. V tomto prípade by to mal byť spomínaný chodník, doplnila hovorkyňa.

Čítajte aj: Petržalské Akty X: Neexistujúce chodníky – záhada, ktorá nemá riešenie

billa petrzalka
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM