Rôzne

Netradičné bratislavské: Hrejivé klbká vyliečia, drink z ľadového pohára povzbudí

Hľadáte netradičné bratislavské podniky, na ktoré len tak nezabudnete? Vybrali sme pre vás top štvorku, ktorá poteší milovníkov adrenalínu aj harmonickej pohody.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné bratislavské: Hrejivé klbká vyliečia, drink z ľadového pohára povzbudí
13
Galéria

UFO watch. taste. groove.

Vychutnajte si dobré jedlo a Bratislavu ako na dlani v reštaurácii UFO watch. taste. groove. Vo výške 85 metrov nad hladinou Dunaja s nádherným výhľadom na panorámu mesta je hosťom v reštaurácii venovaná dokonalá starostlivosť, personál odborne poradí, pomôže s výberom a dokonca vám ochotne zodpovie otázky týkajúce sa špecifickej reštaurácie a jej polohy.

Stôl je potrebné rezervovať si aspoň dva dni vopred. K rezervácii, samozrejme, ak máte záujem, patrí aj vstup na vyhliadku nad reštauráciou. Za 45 sekúnd vás výťah vyvezie z nuly do výšky 95 metrov. S dohľadom až 100 km spoznáte skutočné čaro stavby, ktorá dotvára neodmysliteľnú súčasť siluety mesta na Dunaji.

Chutné pokrmy sú servírované so zmyslom pre detail. V rámci 3– alebo 4-chodového obedového menu alebo večerného 7-chodového menu môžete ochutnať spojenie stredomorských a ázijských kulinárskych techník. Súčasťou menu je aj lokálne sedemchodové degustačné menu.

Ak sa teda aspoň na hodinku chcete cítiť ako králi, vychutnať si gurmánsky zážitok s výhľadom na všetky dominanty hlavného mesta, „lietajúci tanier“ týčiaci sa nad Bratislavou je tým správnym miestom.

Zdroj: Facebook

Brasseria reštaurácie Altitude

Kamzík je jedným z najobľúbenejších výletných miest Bratislavčanov aj turistov. Z vtáčej perspektívy si môžete vychutnať obed aj v televíznej veži na Kamzíku. Panoramatická reštaurácia je špecifická práve otočnou plošinou, vďaka ktorej je úplne jedno, k akému stolu vás posadia. Výhľad bude za pekného počasia stále perfektný.

Brasseria Altitude ponúka celotýždňové menu za veľmi príjemné ceny. Menu od 3,90 do 7,90 sa skladá z predjedla alebo polievky a hlavného jedla, podáva sa celý týždeň vrátane víkendov a sviatkov. Za menu reprezentujúce kulinárske umenie kuchárov reštaurácie si už trošku priplatíte. Rozhodne ale neoľutujete.

V aktuálnej ponuke jesenného menu by bolo hriechom vynechať ktorýkoľvek chod z ponuky predjedál, polievok, hlavných jedál a state–of–art v podobe karamelového flánu s medovými gaštanmi, bude viac než hriech.

Televízna veža sa týči nad Bratislavou od roku 1975 a je vysoká 194 metrov. Reštaurácia a vyhliadková plošina sa nachádzajú vo výške 70 metrov. Rovnako ako UFO, aj veža je ejdným zo symbolov a hlavných dominánt hlavného mesta.

Mačkafé klub

Ak máte strach z výšok alebo vám zima veľmi nevonia, v Mačkafé klube sa môžete pohodlne usadiť v hrejivej atmosfére útulného klubu. Spoločnosť vám budú robiť mäkké klbká prítulných mačičiek. Niekoľkými vedeckými výskumami je totiž dokázané, že môžu výrazne zlepšiť zdravotný stav človeka.

Občianske združenie Mačacia labka sa rozhodla spojiť príjemné s užitočným, a tak vznikol projekt Mačkafé klub. Pomocnú ruku sa rozhodli podať nielen nechceným mačkám, ale aj ľuďom, ktorí si potrebujú odpočinúť od hektického sveta a aspoň na chvíľu nájsť harmóniu. Všetky mačky v Mačkafé sú zachránené z ulice, či adoptované z depozitov a každá z nich si prešla neľahkým osudom.

Ak ste milovníkmi dobrej kávy, čaju, alebo limonády, máte radi zvieratá a ich osud vám nie je ľahostajný, hľadáte miesto kde môžete v kľude tvoriť a myslieť, alebo naopak, len tak sedieť a nemyslieť na nič a relaxovať, rozhodne musíte navštíviť Mačkafé.

Zdroj: Facebook

ICE BAR Bratislava

Neviete sa už dočkať ľadovej zimy? ICE BAR Bratislava je prvý a jediný ľadový bar na Slovensku, kde je všetko vytvorené z krištáľového ľadu. Svoje drinky si vychutnáte z ľadových pohárov za ľadovým barom obklopení ľadovým nábytkom. Alebo si vyskúšate pitie drinkov netradične, z lyžiarskej lyže. Nápojový lístok ponúka alko, nealko, rôzne miešané coctaily aj teplé nápoje.

V ľadovej čati ICE BAR-u je ľadových –7 stupňov. Podnik ICON Coffee & Lounge je príjemne klimatizovaný na prevádzkovú teplotu. Vstupné sa pohybuje od sedem eur za jednotlivca až po dvadsaťeurový rodinný balíček. Osláviť tu môžete aj narodeniny, firemné akcie alebo sa rozlúčiť so slobodou. Dĺžka pobytu v ICE BAR-e je, žiaľ, zo zdravotných dôvodov limitovaná na 25 minút.

Na vytvorenie ľadového baru bolo spotrebovaných približne 40 ton ľadu. Na ploche 70 metrov štvorcových je kapacita baru 30 ľudí. Samozrejmosťou je zadarmo zapožičanie teplých búnd, čapíc a rukavíc.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM