ts Rôzne

Kávový gigant Starbucks už aj na Slovensku: Bratislavčania od rána čakajú na pohár so svojím menom

Obľúbenú americkú kávu si oddnes môžu vychutnávať návštevníci bratislavského Auparku, kde Starbucks otvoril svoju prvú dlhoočakávanú prevádzku. Hoci sa známa sieť na Slovensku rozrastie o ďalšie kaviarne, hranice hlavného mesta neprekročí.

Ilustračný obrázok k článku Kávový gigant Starbucks už aj na Slovensku: Bratislavčania od rána čakajú na pohár so svojím menom
Zdroj: Dnes24.sk

Po tom, čo sa spoločnosti Starbucks v minulom roku osvedčil experiment v rámci čerpacích staníc, otvára práve dnes svoju prvú prevádzku na Slovensku.

Kávu ste si doteraz v Bratislave mohli kúpiť len na benzínových pumpách, od dnešného dňa si ju vychutnáte v pohodlí štýlovej kaviarne v jednom z nákupných centier. K Auparku sa už čoskoro však pridá aj Eurovea.

Fenomén Starbucks

Na otvorenie prišli milovníci kávy, ale aj najmenší (pravdepodobne) budúci fanúšikovia. Vystáť si 20-minútový rad mnohým stálo za to. „Čakanie mi nevadí. Väčšinou to stojí za to. Chodím na otvorenia prvých prevádzok, je to môj koníček,“ hovorí jeden z návštevníkov Ja­kub.

Káva Starbucks je síce o čosi drahšia, no zákazníci sklamaní neodchádzajú. „Je drahšia, ale chutí výborne. Môžem si vybrať príchuť akú chcem. Milujem sladké,“ teší sa z kávy Ondrej.

Okrem kávy, ku ktorej si môžete vybrať karamelovú, čokoládovú či vanilkovú príchuť, vám personál napíše na papierový či plastový pohár meno s milým odkazom či emotikonom. Fotky pohárov s menom, ktorých sú plné sociálne siete, sa stali akýmsi suvenírom pre tých, ktorí si Starbucks doprajú v zahraničí.

V aktuálnej ponuke kaviarne nájdete okrem kávy napríklad aj sladký muffin, croissant či cheesecake. Ak máte chuť na niečo zdravšie s nižším obsahom kalórií, v ponuke nájdete aj šaláty, sendviče a wrapy.

Víla meluzína

Kávu Starbucks pozná a miluje milióny ľudí po celom svete. Svoj prvý obchod otvoril Starbucks v Seattle v roku 1971. V tom čase sa v obchode predávala zrnková a mletá káva, čaj a korenie. Dnes vlastní Starbucks viac ako 24-tisíc obchodov v 70 krajinách sve­ta.

Starbucks nesie meno po dôstojníkovi veľrybárskej lode menom Frank Starbuck z Melvillovho románu Biela veľryba. Logo je inšpirované gréckou mytológiou – meluzína, víla s dvoma chvostami.

Čítajte aj: OBRAZOM: Najkrajšie kaviarne Starbucks na svete. Možno sa raz podobná prevádzka otvorí aj u nás v Bratislave

Starbucks otvoril svoju prvú predajňu na Slovensku
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM