Aktualizované Komunálne voľby

Zoznam kandidátov na starostov: Kto zabojuje o priazeň voličov vo vašej mestskej časti?

Pozrite si zoznam kandidátov na starostov, ktorí zabojujú o hlasy vo vašej mestskej časti už v sobotu 10. novembra v komunálnych voľbách 2018.

Ilustračný obrázok k článku Zoznam kandidátov na starostov: Kto zabojuje o priazeň voličov vo vašej mestskej časti?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V tohtoročných komunálnych voľbách (10. 11.) zabojuje v hlavnom meste SR o voličské hlasy 70 kandidátov na starostov. Predvolebná kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom hlasovania. Máte už svojho favorita?

Staré Mesto

Post starostu chce obhájiť súčasný šéf mestskej časti Radoslav Števčík, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Kandiduje tiež urbanistka, bývalá odborná zamestnankyňa bratislavského magistrátu a súčasná poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Zuzana Aufrichtová. Tá je spoločnou kandidátkou strán SaS, Zmena zdola a OKS a hnutí OĽaNO, Sme rodina a NOVA.

O kreslo chce zabojovať IT konzultant Michal Šulek ako kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska. Národná koalícia nominovala podnikateľa Vladimíra Hudeca.

O mandát sa ako nezávislý uchádza aj trojnásobný poslanec Martin Borguľa.

Kandidatúru na šéfku Starého Mesta potvrdila aj miestna poslankyňa Barbora Oráčová, ktorá sa o priazeň voličov uchádza ako nezávislá.

Starostom Starého Mesta chce byť aj režisér, hudobník a producent Štefan Wimmer, ktorý kandiduje ako nezávislý. Je jedným z deviatich oficiálnych kandidátov, ktorých pre tohtoročné komunálne voľby zaregistrovala miestna volebná komisia ako uchádzačov o post šéfa samosprávy.

Dana Kleinert a prednosta miestneho úradu Sven Šovčík sa vzdali kandidatúry na starostu Starého Mesta vzdala.

Petržalka

Súčasný starosta Vladimír Bajan svoj post obhajovať nebude. O kreslo petržalského starostu zabojuje s podporou strán SaS, Nova, KDH, OKS, Sme rodina miestny a mestský poslanec Ján Hrčka.

Aktivistka a niekdajšia dopravná inžinierka hlavného mesta Tatiana Kratochvílová zabojuje s podporou strán Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia.

Súčasný vicestarosta Ján Bučan kandiduje ako nezávislý.

Petržalská miestna poslankyňa a zároveň bratislavská viceprimátorka Ľudmila Farkašovská kandduje ako nezávislá kandidátka.

Kandidovať chce aj miestna a mestská poslankyňa a zároveň podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Elena Pätoprstá, protikorupčná aktivistka Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OľaNO).

Zabojuje aj miestny a mestský poslanec Oliver Kríž zo strany Mladá Petržalka.

O kreslo starostu má záujem aj novinár na voľnej nohe a občiansky aktivista Tomáš Szmrecsányi s podporou Národnej koalície.

Občiansky aktivista Miroslav Dragun kandiduje ako nezávislý.

Záujem o post šéfa mestskej časti má aj ĽSNS, ktorá nasadila do volieb Mariána Chmelára.

Mestský i krajský poslanec Marian Greksa sa vzdal kandidatúry.

Karlova Ves

Záujem opätovne kandidovať na starostku mestskej časti má súčasná šéfka miestnej samosprávy Dana Čahojová, ktorá kandiduje ako nezávislá.

KDH do volieb postavilo svojho kandidáta Antona Šmotláka, ktorého podporuje aj SaS, Sme rodina, Občianska konzervatívna strana.

Dúbravka

Starostovský post chce obhájiť súčasný starosta Martin Zaťovič s podporou SaS, OľaNO, KDH, Sme rodina, Občianska konzervatívna strana, NOVA, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska.

Poraziť sa ho pokúsi Iveta Petrušková, v súčasnosti v samosprávnych orgánoch Dúbravky pôsobiaca v komisii kultúry mestskej časti. Kandiduje s podporou Smer – sociálna demokracia a SNS.

Lamač

Súčasný starosta Lamača Peter Šramko znovu kandidovať nebude, bude sa však uchádzať o post mestského poslanca. Starostom Lamača chce byť súčasný vicestarosta mestskej časti Lukáš Baňacký, kandidát SaS, OľaNO, KDH, Sme rodina, Občianska konzervatívna strana, Nova, Zmena zdola, DÚS.

Zabojuje aj súčasný člen lamačského a bratislavského poslaneckého zboru Radoslav Olekšák – Nezávislé fórum.

O post starostu zabojujú aj podnikateľka Katarína Boskovičová ako nezávislá kandidátka, Marian Bukoven s podporou Slovenská národná jednota – strana vlastencov a právnik Richard Sporina ako nezávislý kandidát.

Vajnory

Súčasný dlhoročný starosta mestskej časti Ján Mrva sa v tohtoročných voľbách o správu Vajnôr uchádzať nebude. O kreslo starostu v mestskej časti Vajnory sa uchádza poslanec a predseda stavebnej komisie mestskej časti Michal Vlček, a to ako nezávislý.

Zabojuje aj miestny poslanec mestskej časti Juraj Ondruška ako nezávislý, a tiež elektrotechnický inžinier Marian Pružina ako nezávislý kandidát.

Vrakuňa

Mestská časť Vrakuňa má dvoch kandidátov na starostu. Jedným je súčasný šéf vrakunskej samosprávy Martin Kuruc, ktorý kandiduje ako nezávislý a Marián Nagy, ktorý sa bude uchádzať o hlasy voličov v novembrových voľbách s podporou Národnej koalície.

Podunajské Biskupice

Súčasná starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová svoj post v novembrových komunálnych voľbách obhájiť nechce, kandidovať má len na mestskú poslankyňu.

Starostom mestskej časti Podunajské Biskupice chce byť desať kandidátov. Kandidátmi na starostu mestskej časti sú Zoran Kupkovič – Smer – sociálna demokracia, SNS, Roman Lamoš – Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia, Ján Kšiňan – nezávislý, Ján Španko – nezávislý, Milan Černý – nezávislý, Ján Duranský – nezávislý, Kristián Kevický – nezávislý, Andrej Bojczún – nezávislý, Martin Halás – nezávislý a Zoltán Pék s podporou strán Most-Híd, SaS, Sme rodina, OKS, Nova.

Nové Mesto

Opätovne kandidovať na starostu mestskej časti bude súčasný šéf miestnej samosprávy Rudolf Kusý, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Ako nezávislý kandiduje aj občiansky aktivista a spoluzakladateľ Zelenej hliadky Matúš Čupka, a tiež obchodný riaditeľ Miroslav Kolesár, ktorý sa o priazeň voličov uchádza ako kandidát SMS.

Ružinov

Obhájiť starostovský post v Ružinove sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsi súčasný šéf mestskej časti Dušan Pekár s podporou KDH. O priazeň voličov v novembrových voľbách sa bude uchádzať po tretíkrát.

Ružinovským starostom chcú byť aj advokát, mestský i krajský poslanec Ján Buocik – SaS, OľaNO, Sme rodina, OKS, Nova, ekonóm, mestský a krajský poslanec Martin Chren – nezávislý, ružinovský miestny poslanec a riaditeľ Televízie Ružinov Igor Adamec – Slovenská konzervatívna strana a manažérka a vysokoškolská pedagogička Jana Poláčiková – Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia. Za starostku kandiduje tiež asistentka poslanca Národnej rady SR Kristína Laššáková z ĽSNS.

Ďalším kandidátom na starostu v Ružinove je miestny a mestský poslanec Slavomír Drozd. O priazeň voličov v tohtoročných komunálnych voľbách sa uchádza s politickou podporou strany Smer-SD, SNS a Strany zelených Slovenska.

Rača

Na starostu Rače v novembrových komunálnych voľbách kandiduje bez podpory politických strán súčasný šéf račianskej samosprávy Peter Pilinský a aj miestny a krajský poslanec Michal Drotován – nezávislý.

Na starostku mestskej časti kandiduje tiež Monika Luknárová. Podporuje ju sedem opozičných strán SaS, OĽaNO, Sme rodina, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola.

Devínska Nová Ves

V Devínskej Novej Vsi kandidujú za starostu piati uchádzači. Súčasný starosta Milan Jambor obhajovať svoju funkciu neplánuje. O starostovské devínskonovoveské kreslo sa uchádza bratislavský mestský poslanec Peter Hanulík, a to ako nezávislý kandidát.

S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje novinár Martin Bavolár, trojkoalícia SaS, Sme rodina a NOVA podporuje Dáriusa Krajčíra z miestneho úradu. Zabojuje aj súčasný miestny poslanec a zároveň predseda združenia Devínska Inak Rastislav Tešovič a IT špecialista Denis Ružovič – nezávislý.

Devín

Súčasnú starostku Devína Ľubicu Kolkovú – nezávislá, ktorá sa opätovne uchádza o tento mandát, vyzýva do súboja o kreslo starostu ekonómka Andrea Denková – nezávislá.

Jarovce

Na starostu mestskej časti Jarovce kandiduje súčasný šéf samosprávy Pavel Škodler – nezávislý i vicestarosta Jozef Uhler – nezávislý. O kreslo zabojuje aj Albín Valovič s podporou NAJ – Nezávislosť a jednota.

Čunovo

V mestskej časti Čunovo kandidujú na post starostu dvaja uchádzači. Sú nimi súčasná starostka Gabriela Ferenčáková s podporou SaS, OľaNO, KDH, Sme rodina, Občianska konzervatívna strana, Nova, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska a podnikateľ Marián Krist – nezávislý.

Rusovce

V Rusovciach kandidujú za starostu dvaja nezávislí uchádzači. Je medzi nimi súčasný starosta mestskej časti Dušan Antoš a vysokoškolská pedagogička a súčasná miestna poslankyňa Lucia Tuleková Henčelová.

Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín pred dňom hlasovania.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM