Komunálne voľby

V Starom Meste je o ďalšieho kandidáta na starostu menej

V boji o kreslo starostu Starého Mesta ostáva po novom sedem kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste je o ďalšieho kandidáta na starostu menej
Zdroj: TASR

Niekdajší poslanec a prednosta miestneho úradu Sven Šovčík, ktorého vo voľbách podporovala strana Starostovia a nezávislí kandidáti, sa kandidatúry vzdal. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Sedem kandidátov

O post starostu Starého Mesta sa tak budú v sobotňajších voľbách (10. 11.) uchádzať štyria nezávislí kandidáti a traja politickí nominanti. Ako nezávislý obhajuje post súčasný starosta Radoslav Števčík, rovnako ako nezávislý ide trojnásobný poslanec Martin Borguľa, miestna poslankyňa Barbora Oráčová a slovenský režisér, hudobník a producent Štefan Wimmer.

S podporou sedemkoalície SaS, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska a OKS a hnutí OĽaNO, Sme rodina, NOVA a KDH ide do boja urbanistka, bývalá odborná zamestnankyňa bratislavského magistrátu a súčasná poslankyňa BSK Zuzana Aufrichtová. Národná koalícia nominovala podnikateľa Vladimíra Hudeca, za Stranu moderného Slovenska (SMS) kandiduje IT konzultant Michal Šulek.

Z volebného boja už v polovici októbra ako prvá odstúpila kandidátka Dana Kleinert (Team Vallo s podporou strán Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM