Komunálne voľby

Ján Buocik ohlásil kandidatúru na starostu Ružinova. Chce riešiť výstavbu aj parkovanie

Pri získavaní podpisov pod svoju kandidatúru chce od Ružinovčanov zbierať podnety a pripomienky. Aj vďaka nim pripraví postupné kroky k zmene mestskej časti k lepšiemu.

Ilustračný obrázok k článku Ján Buocik ohlásil kandidatúru na starostu Ružinova. Chce riešiť výstavbu aj parkovanie
Zdroj: Facebook

Advokát, mestský i krajský poslanec Ján Buocik ohlásil v piatok kandidatúru na starostu Ružinova. O hlasy voličov v jesenných komunálnych voľbách sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát, od občanov preto začal zbierať podpisy.

Nie je kde parkovať

„Rozhodol som sa znovu kandidovať na starostu Ružinova a vyzvať vo voľbách už unaveného súčasného starostu Dušana Pekára,“ povedal Buocik. Ružinov podľa jeho slov prežíva svoje najlepšie ekonomické obdobie, no na kvalite života to nebadať.

„Stavia sa tak ako nikdy predtým, dokonca aj na bývalých obecných pozemkoch. Ružinovčania stále nemajú kde parkovať, ružinovské deti je problém dostať do škôlky a Hirošima je stále ružinovskou chrastou,“ povedal Buocik. Mestská časť sa podľa neho namiesto riešenia problémov občanov zmieta vo svojich škandáloch.

„Či je to sprenevera státisícov eur v Ružinovskom športovom klube, predražený nákup auta v Cultuse či nemožnosť čerpať eurofondy na školy a škôlky pre pochybenia úradníkov,“ tvrdí kandidát.

Zozbiera podnety

Pri získavaní podpisov pod svoju kandidatúru chce od Ružinovčanov zbierať podnety a pripomienky. Aj vďaka nim chce pripraviť postupné kroky k zmene mestskej časti k lepšiemu. „Chcem stáť vždy na strane Ružinova a záleží mi na tom, aby na každej voľnej ploche nevyrástla nová polyfunkčná budova. Aby ľudia mali kde zaparkovať a všetky deti sa dostali bez problémov do škôlky,“ podotkol Buocik.

Ak by vo voľbách uspel, vzdá sa mandátu poslanca v Zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja. O funkciu bratislavského mestského poslanca sa však bude opäť uchádzať.

Buocik bojoval o post starostu Ružinova aj v komunálnych voľbách v roku 2014. Vtedy skončil na druhom mieste so 6 082 hlasmi. Víťazom volieb sa stal Dušan Pekár s 8 178 hlasmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM