Komunálne voľby

D. Čahojová sa bude znovu uchádzať o mandát starostky. Na primátorku kandidovať nebude

Meno Dany Čahojovej sa pôvodne spomínalo v prípade volieb primátora Bratislavy ako o kandidátke OĽaNO s podporou SaS.

Ilustračný obrázok k článku D. Čahojová sa bude znovu uchádzať o mandát starostky. Na primátorku kandidovať nebude
Zdroj: TASR

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová (nezávislá) nebude v jesenných komunálnych voľbách kandidovať na post primátorky hlavného mesta SR Bratislavy. Potvrdila však, že sa bude znovu uchádzať o mandát starostky.

Verná Karlovej Vsi

"Je nesmierne dôležité, kto bude primátorom Bratislavy počas nasledujúcich štyroch rokov, ale moje miesto je v Karlovej Vsi. Zdedili sme ju v horšom stave, ako sme čakali, museli sme preto urobiť veľa práce. No dúfam, že zmeny pozitívne pociťujú obyvatelia. Rozbehli sme mnohé dôležité projekty, ktoré chceme dokončiť,“ povedala Čahojová, ktorá bude kandidovať opäť ako nezávislá.

Meno Čahojovej sa spomínalo v prípade volieb primátora Bratislavy ako o kandidátke OĽaNO s podporou SaS na základe koaličnej zmluvy týchto dvoch subjektov v rámci komunálnych volieb a dohody, že kandidáta na primátora hlavného mesta nominuje OĽaNO. V súčasnosti ostali v rozhodovaní o podpore OĽaNO podľa informácií TASR už len dve mená – v oboch prípadoch starostovia bratislavských mestských častí – Jozef Krúpa zo Záhorskej Bystrice a starosta Vajnôr Ján Mrva.

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Primátorský post zvažuje bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, uvažuje tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal povedal, že sa svojou kandidatúrou momentálne ešte nezaoberá.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM