Komunálne voľby

V Starom Meste a Novom Meste pribudli kandidáti na starostov

O kreslo staromestského starostu chce zabojovať IT konzultant Michal Šulek a o funkciu novomestského starostu má záujem obchodný riaditeľ Miroslav Kolesár.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste a Novom Meste pribudli kandidáti na starostov
Zdroj: Facebook

Kandidáti na post starostov pre tohtoročné novembrové komunálne voľby pribúdajú aj v ďalších dvoch najväčších bratislavských mestských častiach, a to v Starom Meste a Novom Meste. O kreslo staromestského starostu chce zabojovať IT konzultant Michal Šulek a o funkciu novomestského starostu má záujem obchodný riaditeľ Miroslav Kolesár. O priazeň voličov sa uchádzajú ako kandidáti iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska.

Lepší život mestskej časti

Michal Šulek nie je politikom, skôr odborníkom. Preto je motivovaný priniesť spoločnosti svoje návrhy, realizovateľnú agendu s pragmatickým riadením výziev v dennom živote Starého Mesta,“ prezentuje iniciatíva svojho kandidáta, ktorý chce zužitkovať viac ako 15-ročné skúsenosti z národných a medzinárodných projektov. Jeho prioritami sú odpadové hospodárstvo a sanitácia verejných priestorov, udržateľný rozvoj v sociálnych službách a vzdelávaní, ekológia mesta a udržateľný urbánny manažment.

Parkovanie aj odpad

Obchodný riaditeľ nadnárodnej spoločnosti Miroslav Kolesár chce popri riešení základných problémov obyvateľov priblížiť Nové Mesto úrovni mestských častí iných európskych metropol. „Jeho prioritou je vytvoriť bezpečné a moderné prostredie, rešpektujúc ochranu životného prostredia s aktívnym zapojením obnoviteľných zdrojov energie,“ konštatuje iniciatíva. Kolesár sa chce venovať najmä komplexnému systému parkovania, separácii odpadov, implementácii polopodzemných zberných nádob a bezpečnosti verejných priestranstiev a detských ihrísk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM