Komunálne voľby

Marian Greksa sa vzdal kandidatúry na starostu Petržalky

V najväčšej bratislavskej mestskej časti by teda o post starostu malo zabojovať deväť kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Marian Greksa sa vzdal kandidatúry na starostu Petržalky
Zdroj: Marian Greksa archív

Marian Greksa sa vzdal kandidatúry na post starostu bratislavskej Petržalky. Poslanec hlavného mesta i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) to v nedeľu potvrdil pre TASR.

Kandiduje na poslanca

„Čísla nepustia a ja nechcem rozbíjať potrebné hlasy. Budem kandidovať iba na mestského a petržalského poslanca,“ zopakoval slová, ktoré uverejnil aj na sociálnej sieti.

V najväčšej bratislavskej mestskej časti by teda o post starostu malo zabojovať deväť kandidátov. Je medzi nimi miestny a mestský poslanec Ján Hrčka, aktivistka a niekdajšia dopravná inžinierka hlavného mesta Tatiana Kratochvílová, súčasný vicestarosta Ján Bučan a petržalská miestna poslankyňa a zároveň bratislavská viceprimátorka Ľudmila Farkašovská. Kandidovať chce aj miestna a mestská poslankyňa a zároveň podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Elena Pätoprstá, a aj miestny a mestský poslanec Oliver Kríž.

Zabojovať chce tiež Tomáš Szmrecsányi, novinár na voľnej nohe a občiansky aktivista, ako aj ďalší občiansky aktivista Miroslav Dragun. Záujem o post šéfa mestskej časti má aj ĽSNS, ktorá nasadila do volieb Mariána Chmelára.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM