Komunálne voľby

Starostom Podunajských Biskupíc chce byť M. Černý aj R. Lamoš

Súčasná starostka mestskej časti Alžbeta Ožvaldová svoj post už v novembrových komunálnych voľbách obhájiť nechce.

Ilustračný obrázok k článku Starostom Podunajských Biskupíc chce byť M. Černý aj R. Lamoš
Zdroj: TASR

Kandidovať na starostu Podunajských Biskupíc chce námestník primátora hlavného mesta Milan Černý a aj projektant a stavebný inžinier Roman Lamoš.

Súčasná starostka mestskej časti Alžbeta Ožvaldová svoj post už v novembrových komunálnych voľbách obhájiť nechce, kandidovať bude len na mestskú poslankyňu. Všetci traja oslovení to potvrdili.

Plán 4×4

Černý sa bude o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý kandidát. Kandidovať sa rozhodol preto, lebo chce využiť svoje skúsenosti zástupcu starostky Podunajských Biskupíc a bratislavského viceprimátora. "Cítim sa pripravený, viem, ako priniesť viditeľné zlepšenia. Preto som sa rozhodol kandidovať na pozíciu starostu,“ uviedol.

Černý chce presadiť plán 4×4 pre Podunajské Biskupice, v ktorom rieši oblasť dopravy, čistoty, bezpečnosti a bývania. Presadiť by chcel rekonštrukciu železničnej stanice v mestskej časti, vybudovať záchytné parkovisko pri stanici či podporiť budovanie električkovej trate. Deklaruje tiež inštaláciu meracej stanice exhalátov a hluku, strážnu službu pre základnú školu, trhovisko na Medzijarkoch a zastavenie ďalšieho zahusťovania sídliska.

Zmena smerovania

Lamoš bude kandidovať ako nezávislý kandidát s podporou mimoparlamentných strán Spolu – občianska demokracia, Progresívne Slovensko a tímu okolo kandidáta na primátora Bratislavy Matúša Valla. Ak by v komunálnych voľbách uspel, chcel by docieliť zmenu smerovania Podunajských Biskupíc.

Medzi jeho kľúčové priority patrí oblasť dopravy, kriminality, regulovaného územného rozvoja a športu. „Podunajské Biskupice by si zaslúžili lepšie prostredie, viacej zelene, nové cyklotrasy, chodníky, detské ihriská či športoviská. Presadzovať budem otvorený úrad,“ povedal.

Venovať sa chce aj problematike dopravy v mestskej časti. Riešiť chce záchytné parkoviská, nosný dopravný systém a motivovať ľudí, aby presadli z osobných áut do integrovanej verejnej dopravy. Vo svojom programe sa venuje aj sociálnej a kultúrnej činnosti, taktiež aj zníženiu kriminality v mestskej časti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM