Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Kultová večierka Hviezda, prekvapenie v MHD i spomienky na aquapark

Počas uplynulého týždňa vás najviac zaujal koniec legendárnej non-stop večierky Hviezda po 28 rokoch. Ktoré ďalšie témy rezonovali medzi Bratislavčanmi?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Kultová večierka Hviezda, prekvapenie v MHD i spomienky na aquapark
15
Galéria

Kultovú večierku Hviezda zatvoria. Nahradí ju sieť maloobchodných potravín

Potraviny Hviezda boli absolútne prvé veľké non-stop potraviny v Bratislave. Dlho boli jediným miestom, kde ste zohnali čokoľvek, aj o polnoci.

Hviezdu otvorili na Nám. 1. mája pred 28 rokmi, na mieste terajšieho vietnamského bistra. Po čase však potraviny začali upadať. Ľudia totiž začali vo veľkom nakupovať v nových obchodných reťazcoch a do Hviezdy sa chodilo najmä v nočných hodinách. Najviac sa kupovali cigarety a alkohol, ale aj normálne potraviny.

Zaspomínajte si na kultovú Hviezdu tu:

Cestujúcich v bratislavskej MHD čakali teplé deky. Kto pripravil užitočné prekvapenie?

Bratislavská mestská hromadná doprava vyštartovala minulý víkend so zaujímavou výbavou. V niektorých spojoch na cestujúcich čakali na sedadlách pekne zložené teplé deky s nápisom MHDečka.

Spočiatku sme nevedeli, komu vďačiť za tento dobrý skutok, ale po pár dňoch sa nám neznámy dobrodinec sám priznal.

Kto stojí za užitočným nápadom, sa dozviete tu:

Spomínate si ešte na jediný bratislavský aquapark? Jeho súčasťou boli i rímske kúpele

Prvý a zatiaľ aj posledný aquapark v Bratislave otvorili v júli 2005 v priestoroch bývalého Live Clubu na druhom poschodí petržalského nákupného centra Aupark.

Vodný park – Aulandia – s rozlohou 4 600 metrov štvorcových pozostával zo samotného aquaparku a rímskych kúpeľov Spa Paradise. Návštevníci mohli využívať tri tobogany, vodný kolotoč, bazény, vírivky, sauny i beauty salón. Taktiež mali na výber zo 60 rôznych masáží.

Viac sa dočítate tu:

Ľudia vyšli do ulíc pochodovať za Janka Kuciaka a Martinu Kušnírovú

Na Slovensku rezonovala v tomto týždni najmä téma vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na ich pamiatku sa v Bratislave uskutočnili dva pochody, ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí.

Viac sa dočítate tu:

Tu už nezaparkujete! Na chodníky sa vracajú chodci

Staré Mesto sa rozhodlo zatočiť s autami, ktoré parkovali na chodníkoch. Chce tak vrátiť ľudí z vozovky späť na chodníky.

Stĺpiky, ktoré už nepustia autá na chodníky, boli v uplynulých dňoch osadené na Jozefskej, Vysokej, Kúpeľnej, Palackého a Vajanského nábreží. Mestská časť chce v nasledujúcich dňoch osadiť mechanické zábrany aj na ďalších uliciach.

Viac sa dozviete tu:

Chodníky patria chodcom
5
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM