Rôzne

Spomínate si ešte na jediný bratislavský aquapark? Jeho súčasťou boli i rímske kúpele

Aquapark Aulandia mal byť synonymom oddychu, dobrej nálady a zdravého životného štýlu. Na streche petržalského nákupného centra však fungoval len necelé dva roky.

Ilustračný obrázok k článku Spomínate si ešte na jediný bratislavský aquapark? Jeho súčasťou boli i rímske kúpele
3
Galéria
Zdroj: TASR

V hlavnom meste aquapark stále chýba. Bratislavčania musia preto za relaxom a šantením vo vode cestovať do okolitých miest, ktoré tieto služby ponúkajú. Možno ste ale už aj zabudli, že v Bratislave jeden aquapark istý čas fungoval.

Tobogany, sauny aj masáže

Prvý a zatiaľ aj posledný aquapark v Bratislave otvorili v júli 2005 v priestoroch bývalého Live Clubu na druhom poschodí petržalského nákupného centra Aupark. Vodný park – Aulandia – s rozlohou 4 600 metrov štvorcových pozostával zo samotného aquaparku a rímskych kúpeľov Spa Paradise. Návštevníci mohli využívať tri tobogany, vodný kolotoč, bazény, vírivky, sauny i beauty salón. Taktiež mali na výber zo 60 rôznych masáží.

Vízie spoločnosti Real Estate Liptov, ktorá aquapark postavila, boli na začiatku veľmi smelé. „Naším cieľom je, aby si Bratislavčania, ale i turisti, ktorí navštívia Aulandiu, mohli oddýchnuť a boli spokojní s našimi službami. Chceme, aby bola Aulandia synonymom oddychu, dobrej nálady a zdravého životného štýlu,“ povedala pred oficiálnym otvorením marketingová manažérka Andrea Zererová.

Tieto slová sa však nenaplnili a už po necelých dvoch rokoch sa objavili problémy. Brány aquaparku sa pre verejnosť definitívne zatvorili 31. apríla 2007. „Mrzí nás to, ale prevádzkovateľ Aulandie si nie je schopný plniť svoje záväzky a ocitol sa v konkurznom konaní,“ uviedol vtedy riaditeľ Auparku Robert Kantor.

Výstavba aquaparku v Bratislave v roku 2005
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM