Kultúra

Fotografie starej Petržalky na plote: Nenechajte si ujsť jedinečnú výstavu!

Pohľad na fotografie starej Petržalky a jej rozvoj v minulých desaťročiach doplní aj výstavba Einparku na pozadí výstavy.

Ilustračný obrázok k článku Fotografie starej Petržalky na plote: Nenechajte si ujsť jedinečnú výstavu!
3
Galéria

Petržalčania, ktorí sa zaujímajú o kultúru vo svojej mestskej časti, určite už o Martinovi Kleiblovi počuli alebo ho aj stretli na prechádzke sídliskom. Martina spoznáte podľa toho, že nosí na krku fotoaparát a všíma si veci, ktoré bežným ponáhľajúcim sa chodcom väčšinou unikajú.

Umenie na plote

Práve spomínaný všímavý mladý muž zorganizoval výstavu, ktorá sa len tak nevidí. Nie je totiž nainštalovaná vo výstavnej sieni, ale v pouličnej galérii – priamo na plote. Vernisáž originálnej výstavy sa uskutoční vo štvrtok 1. marca o 15:00 hod. v reštaurácii Derby Pub na Nobelovom námestí 1 (nad Billou). Z týchto priestorov sa návštevníci presunú priamo na pešiu lávku nad diaľnicou, odkiaľ je najlepší výhľad na výstavu fotografií Petržalka story. Výstavu otvorí zástupca spoločnosti CORWIN Roman Karabelli a kurátor a fotograf Martin Kleibl.

Pohľad na fotografie starej Petržalky a jej rozvoj v minulých desaťročiach aktuálne doplní aj práve prebiehajúca výstavba Einparku na pozadí výstavy.

Kurátor výstavy – fotograf Martin Kleibl od narodenia žije v Petržalke. Jeho aktivity sa popri fotografovaní slovenskej krajiny viažu k dokumentovaniu najväčšieho stredoeurópskeho sídliska. Problematike Petržalky sa venuje už dlhšiu dobu a má nazbieraných množstvo fotografických a archívnych materiálov. V roku 2012 vydal brožúrku „Petržalka – turistický sprievodca” pod značkou konduktor, ktorej doplnené, rozšírené a aktualizované vydanie pod názvom „Petržalka – prekvapivý sprievodca mestskou časťou” vyšlo v decembri 2014.

Stará Petržalka
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM