ts Kultúra

Bratislava ponúka zábavu na vlnách, relax v prírode aj dobré pivko

Užite si posledné letné dni a nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na bratislavský zážitkový program. Loďou či bicyklom, v Bratislave nuda nie je.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava ponúka zábavu na vlnách, relax v prírode aj dobré pivko
Zdroj: Dnes24.sk

Na vlnách Dunaja

Ak ste milovníkom lodí a Dunaj vás očaril svojou nespútanosťou, ponúkame vám niekoľko tipov na výlet loďou. Plavte sa s nami za zážitkami po bratislavskom okruhu, na Devín, do Čunova alebo Viedne. Nenechajte si ujsť krásy Malého Dunaja. Keď vám vyhladne, zahnať smäd a hlad na vlnách Dunaja môžete pohodlne a rýchlo vďaka kompám, ktorými sa z Bratislavy dostanete do dvoch štátov.

Bratislavou na dvoch kolesách

Ak vám z pobytu na vode býva nevoľno, požičajte si bicykel a spoznajte Bratislavu na dvoch kolesách. Ak ste vášnivý cyklista a niekoľkohodinová púť vás vyčerpá, svojich dvojkolesových tátošov môžete naložiť na autobusovú linku na Devín. Nezabudnite si na cestu s bicyklom dokúpiť batožinový lístok za 35 centov.

Určite neprehliadnite komunitnú cyklodielničku pod Starým Mostom, kde vám pod strechou Cyklokuchyne v prípade potreby pomôžu s pokazenými brzdami či defektom.

Adrenalín pre aktívnych

Na Zlatých pieskoch si okrem kúpania môžete vyskúšať aj adrenalín na vode. Adrenalínové zážitky ponúka aj Koliba, Jarovský Zemník či areál Štrkoveckého jazera, kde si zároveň môžete nielen zašportovať, ale si aj oddýchnuť na brehu jazera obklopený kačkami.

Jazda lanovkou bola pre Bratislavčanov roky len snom. Lanovkou sa už môžete previezť celoročne. Do konca augusta je v prevádzke od utorka do nedele a v dňoch štátnych sviatkov v čase od 10.00 do 18.00 hod.

Pre milovníkov prírody

Ak vám nevonia mestský štýl zábavy, vyberte sa do prírody. Bratislavské mestské lesy ponúkajú niekoľko príjemných možností, ako stráviť čas v prírode a nezostať pri tom hladný. Vyberte sa bicyklom alebo peši na niektoré z udržiavaných ohnísk na opekačku alebo si zabaľte vaše obľúbené maškrty a vyrazte na piknik.

Niečo pod zub

Navštívte s nami reštaurácie v ľudovom tóne. Ak máte chuť dať si niečo tradičné slovenské alebo slovanské, nemusíte hneď cestovať do tatranskej či liptovskej koliby. Aj Bratislave a okolí sa nájdu podniky v ľudovom štýle. Posedieť si pri pivku môžete aj v niektorej z pravých krčiem, akými sú Bufet pod Starým mostom alebo legendárna Zora.

Čítajte aj: Bratislavské ulice sú rajom zlodejov. Prečítajte si, ako sa nenechať okradnúť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM