Jakub Haršany Rôzne

Areál Štrkoveckého jazera ponúka oddych aj zábavu

Jedným z ideálnych miest na prežitie letného slnečného dňa je Štrkovecké jazero v Ružinove. Jeho okolie ponúka priestor pre oddych, zábavu aj šport.

Ilustračný obrázok k článku Areál Štrkoveckého jazera ponúka oddych aj zábavu
Zdroj: Dnes24.sk

Štrkovecké jazero sa zachovalo ako pozostatok Mlynského jazera po výstavbe sídliska v 50. rokoch minulého storočia. Dnes patrí k obľúbeným oddychovým lokalitám, kde môžu Ružinovčania, priamo medzi bytovkami, tráviť svoj voľný čas.

Detské ihrisko

Hneď vedľa jazera, pri ulici Bajkalská, sa nachádza Areál hier Radosť Štrkovec, ktorý je vyhľadávaný predovšetkým rodičmi s deťmi. Nachádza sa tu najväčšie detské ihrisko v meste. Deti sa môžu zabaviť na rôznych preliezačkách, hojdačkách či šmykľavkách. Tiež si môžu vyskúšať aj menšiu lezeckú stenu. K dispozícii je aj pingpongový stôl. Vstup do areálu je zdarma.

Hneď vedľa sa nachádza beach-volejbalové ihrisko, kde sa môžu odreagovať zase tí starší. Ihrisko je počas týždňa otvorené v čase od 16. do 20. hodiny. Cez víkendy sa otvára už o 8. hodine ráno. Záujemcovia si môžu plážový volejbal zahrať bezplatne, stačí si len rezervovať termín na tel. č. 0907 45 33 36.

Kino pod holým nebom

Vo dvore blízkej reštaurácie, kde si môžete dať niečo pod zub, je vybudované minigolfové ihrisko. Hoci priestor ihriska nevyzerá nijak zvlášť udržiavaný, pri hre sa určite zabavíte. Ihrisko obsahuje 18 jamiek s rôznymi prekážkami. Za jednu golfovú palicu s loptičkou na hodinu hry zaplatíte 2,50 eur.

Súčasťou areálu je aj Ružinovský amfiteáter, kde sa počas roka konajú rôzne kultúrne podujatia. Počas tohto leta sa v amfiteátri koná v rámci Kultúrneho leta v Ružinove Letné kino. Bezplatné premietanie je naplánované na každý utorok o 21. hodine. Najbližšie sa bude premietať film Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol.

Oddych na brehu jazera

Pre tých, ktorí by chceli len tak oddychovať, ponúka jazero trávnaté plochy, na ktorých sa môžu návštevníci opaľovať či ležať v tieni pod korunami stromov. Spoločnosť im budú robiť kačičky a labute, ktoré tu každý rok privedú na svet nové mláďatá. Tí odvážnejší si môžu aj zaplávať. Voda v jazere totiž nie je vhodná na kúpanie, aj keď oficiálne to zakázané nie je. Do vody teda vstupujeme na vlastné riziko.

Vidieť tu môžeme takisto rybárov, ktorí sem prichádzajú s motiváciou vytiahnuť z jazera poriadny úlovok. Okolo celého jazera sa tiež nachádza antuková dráha pre bežcov, ktorá je oddelená od vedľajšieho chodníka. Prostredie je tak vhodné aj na bicyklovanie či prechádzku pri západe slnka.

Čítajte aj: Užite si leto na hudobných festivaloch

Areál Štrkovec
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM