ts Rôzne

Ak vám nevonia mestský štýl zábavy, vyberte sa do prírody

Príjemné teplé počasie láka von do prírody nejedného Bratislavčana. Ak nie ste milovníkom bujarej mestskej zábavy či vyvaľovania sa pri jazere, máme pre vás tip. Poďte na opekačku!

Ilustračný obrázok k článku Ak vám nevonia mestský štýl zábavy, vyberte sa do prírody
Zdroj: TASR

V Bratislave sa s priateľmi môžete zabaviť aj iným, než mestským spôsobom. Postačí vám k tomu pár špekáčikov, pečivo a dobré pivko. Mestské lesy ponúkajú veľa možností, ako stráviť voľný víkend.

Okrem turistiky či cyklistiky nájdete v našich lesoch niekoľko upravených ohnísk. Môžete tak svojej polovičke pripraviť romantický večer, pokecať s kamošmi pri sobotňajšom posede alebo si pripravte nedeľnú opekačku v kruhu rodiny.

Ohnisko Na konci sveta je ideálne pre každého, kto by sa nudy v prírode obával. Jeho veľkou výhodou je latrína. Absolútnou špecialitou je „plocha pre lietajúce taniere“ – Italian Air.

Zašivárne pre partie

Pre hlučnú partiu kamarátov sa určite hodí miesto odľahlejšie a zašitejšie. Na to je ako stvorené ohnisko Kujné pikle. Pamätajte však, zabávajte sa s mierou, nerušte lesnú zver.

Hipsterský Plešivec je skvelým miestom pre partiu cyklistov. Po dlhej cyklotúre sa môžete osviežiť vo vode, posedieť a zjesť zopár špekáčikov.

Pohoda pre rodinu

Priamo na turistickom chodníku, ktorý vedie na Malý Slavín, rozprestiera sa lúka s malým ihriskom a posedením. Priestoru na detské hry je tu kopec, tak si nezabudnite pribaliť loptové hry alebo bedminton.

Pre ešte kvalitnejší zážitok pre celú rodinu dávame do pozornosti ohnisko Konečná. Deti sa vyšantia na preliezačkách, hojdačkách a šmykľavke, hlava rodiny sa môže spokojne venovať príprave špekáčikov a mama si môže po ťažkom týždni oddýchnuť v tieni.

Romantika vo dvojici

Zoberte svoju polovičku miesto do kina do prírody. Po približne polhodinovej prechádzke smerom na Kačín si môžete pripraviť romantický piknik pri ohníku v spoločnosti dvojice krásnych starých stromov týčiacich sa nad cestou.

Pre tých z vás, ktorí obľubujú prírodu aj mesto v tesnej blízkosti, opekať môžete aj na Železnej studničke. Súkromia sa vám tu veľa nedostane, no blízkosť jazera počas teplých letných večerov vás poteší. V jazere je kúpanie zakázané.

Dokonalé súkromie a pokoj vám poskytne altánok pri malom jazere. Môžete si pripraviť niečo dobré pod zub, a potom si zdriemnuť v tieni pri vode. Hotové Machrovisko.

Chránime lesy

Po dobrej opekačke nezabudnite na pár dôležitých vecí – uistite sa, že ste oheň poriadne uhasili. Ideálne je, ak si na opekačku zoberiete fľašu vody navyše a ohnisko vodou polejete.

Ak ste po príchode na miesto našli prichystanú kôpku dreva, pri odchode jednu prichystajte aj vy ďaľším opekačkárom. Uistite sa, že po vás nezostali žiadne nerozložiteľné smeti. Pri každom z ohnísk väčšinou nájdete aj smetný kôš. Smeti patria do neho.

Čítajte aj: Kam v Bratislave vyraziť na piknik?

Ilustračný obrázok

Ohniská v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: ohniska.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM