KAW Rôzne

Navštívte s nami reštaurácie v ľudovom tóne

Ak máte chuť dať si niečo tradičné slovenské alebo slovanské, nemusíte hneď cestovať do tatranskej či liptovskej koliby. Aj Bratislave a okolí sa nájdu podniky v ľudovom štýle.

Ilustračný obrázok k článku Navštívte s nami reštaurácie v ľudovom tóne
Zdroj: internet

Navštívili sme podniky, kde ponúkajú tradičnú slovenskú a českú kuchyňu.

Slovenská Bašta

Podnik na Úderníckej ulici v Petržalke vás privíta príjemným interiérom vo vidieckom štýle. Tehlové steny, masívne drevené stoly a lavice, okná so záclonkami, staré mažiariky, žehličky, svietniky, to všetko vytvára atmosféru pravej slovenskej reštaurácie.

Takto ľudovo naladení po nahliadnutí do jedálneho lístka sklamaní nebudete. Hladným tu ponúkaj klasické slovenské, české, maďarské i rakúske jedlá. Ako sami o sebe hovoria: „Takpovediac rakúsko-uhorská monarchia v kocke.“

V ponuke nájdete najmä jedlá, ktoré sa kedysi bežne varievali takmer v každej rodine, ale postupne sa na niektoré z nich akosi zabudlo. Patria medzi ne napríklad býčie žľazy, pľúcka na smotane známe ako pajšel, divina na rôzne spôsoby, nechýba široký sortiment jedál zo syrov, ryby, hydina. A samozrejme – bryndzové halušky.

Mama majiteľa reštaurácie je vraj tiež kuchárka ako sa patrí. Len málokto z pravidelných návštevníkov odolá jej pareným buchtám.

Richtársky dvor v Čunove

Už z diaľky vidieť, že nepôjde o bežný fádny podnik. Vchodová strieška pokrytá slamou vysiela signál, že fanúšikovia tradičnej kuchyne sú tu správne.

Príjemná atmosféra dýcha domácou kuchyňou. Na svoje si prídu priaznivci tradičných jedál ako halušky, pirohy, langoš či plnené zemiakové gule. Richtársky kuchári vám na požiadanie pripravia aj pečené prasiatko, husacinu, zabíjačkové hody, divinu. My sme ochutnali jednoducho, no chutne pripravené ryby.

Kým čakáte na svoj tanier naložený niečím dobrým z jedálneho lístka, donesú vám ako pozornosť podniku chlieb a niektorú z nátierok. Škvarková nám chutila naozaj vynikajúco.

Maštaľ v Dunajskej Lužnej

Interiér reštaurácie je zariadený jednoduchšie, ponúka však dostatok stolov. Nájsť miesto počas chladnejších dní by nemal byť problém.

V lete, najmä počas víkendov, sa však môže stať, že terasa bude plná. Nech si už objednáte na vzduchu alebo vo vnútri, môžete si vybrať z pestrej ponuky jedál českej i slovenskej kuchyne.

Dobrým výberom by mohla byť napríklad fazuľová polievka a k nej bravčové mäso s kapustou a knedľou. Ak máte chuť na niečo menej klasické, ochutnajte rizoto alebo pizzu.

Najväčším bonusom tejto reštaurácie je veľké ihrisko, kde si môžu dospelí zahrať napríklad plážový volejbal a deti do sýtosti popreliezať viacero drevených konštrukcií.

Čítajte aj: Vybrali sme pre vás TOP päť skvelých reštaurácií pri vode

Reštaurácie v ľudovom tóne
7
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM