KAW Rôzne Rôzne

Adrenalínové zážitky aj pohodový relax. Všetko nájdete na Kolibe

Máte radšej prechádzky, alebo aktívny pohyb na vzduchu? Koliba ponúka dostatok možnosti v oboch smeroch. Dnes vám predstavíme tie športové.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalínové zážitky aj pohodový relax. Všetko nájdete na Kolibe
Zdroj: TASR

Koliba je obľúbeným miestom relaxu všetkých Bratislavčanov. Počas víkendov tu stretnete viac známych ako na prechádzke v centre mesta. Niet sa čomu čudovať. Obyvateľov mesta to najmä cez víkend ťahá do lesov. Nájdete tam pokoj v objatí zelene, ale aj aktívne dobitie bateriek a doplnenie energie na ďalší pracovný týždeň.

Cyklistický chodník Rohatka

Každý správny bajker, ktorý bol aspoň raz na Kolibe, pozná cyklistický chodník Rohatka. Je prvou oficiálnou cyklistickou zjazdovou traťou na Slovensku. Za jej vznik vďačíme občianskemu združeniu Slobodný Bajker. Jeho členovia pri príprave chodníka pracovali viac ako tisíc hodín. V júli roku 2005 sa im trasu podarili dokončiť. V júni 2013 k nej pribudla ďalšia trať s názvom Driver 8 a Verejný Bikepark Koliba.

Lanové centrum ZSE

Každý má občas chuť prekonať sám seba. Lanový park, ktorý sa postupne rozrástol do dĺžky 423 metrov je skutočnou výzvou pre tých najsmelších. O tom, že je ich v Bratislave skutočne dosť svedčí fakt, že lanové centrum navštívilo už takmer 6-tisíc ľudí.

Môžete si tu vyskúšať rôzne päť okruhov lanových prekážok:

pozemný – pre najmenšie deti tvoria nízke lanové prekážky, hojdačky a lezecká stena

modrý – ľahký, určený predovšetkým deťom do 15 rokov obsahuje 16 lanových prekážok vo výške štyri až šesť metrov

červený – náročnejší, určený predovšetkým zdatnejším mladým ľuďom a dospelým, kde prekonáte 24 lanových prekážok vo výške šesť až desať

tímový okruh – určený najmä dvojiciam a skupinám

čierny – najťažší okruh pre zdatných a odvážnych

Bobová dráha

Chcete sa previezť na boboch aj v lete? Jednoduché! Na Kolibe nájdete 360 metrov dlhú bobovú dráhu. Je vhodná pre dospelých aj deti. Zajazdiť si na nej môžete od pondelka do nedele od 10:00 do 18:00 hod. Jedna jazda stojí 3 eurá, lístok na 10 jázd 20 eur.

Bežecký chodník zdravia

Trasa vznikla najmä pre bežcov, ale využívajú ju aj tí, čo sa prechádzajú lesom pomalším tempom. Nech patríte k hociktorej skupine, môžete si na trati dlhej 1 900 metrov vyskúšať osem fitness zariadení zameraných na precvičenie rôznych partií tela.

Prísť na to, ako sa na ktorej konštrukcii cvičí, by nemal byť problém. Jednotlivé stanovištia sú označené a obsahujú informácie o cvikoch vhodných pre každé z nich. Trať vznikla v roku 2011.

Čítajte aj: Zašportujte si na Partizánskej lúke

Adrenalínové zážitky aj pohodový relax. Všetko nájdte na Kolibe
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM