KAW Rôzne

Kam v Bratislave vyraziť na piknik?

Vyskúšali sme za vás niekoľko príjemných miest, kde si spolu s rodinou či partiou známych môžete rozložiť deku, opiecť špekáčik a užívať život.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave vyraziť na piknik?
Zdroj: TASR

Železná studienka a Kamzík

Asi najznámejšie a najvyužívanejšie miesto opekačiek a posedení v prírode. K dispozícii je niekoľko ohnísk, vedľa ktorých sú väčšinou umiestnené altánky s lavičkami a stolíkmi. Ak vás zastihne dážď, nie je problém schovať sa pod drevenú strechu a pokračovať v hodovaní. Deti bude zrejme opekanie baviť iba chvíľu. V týchto končinách to nie je nijaký problém. Kým vy sa budete venovať gastronomickej časti výletu, oni sa zahrajú na niektorom z mnohých ihrísk. Na Partizánskej lúke a Železnej studienke nájdete aj verejné grilovacie miesta, kam sa zmestí aj partia 40 ľudí.

Sad Janka Kráľa

Na tomto mieste s opekaním neuspejete. Miesto na deku však môžete vybrať kdekoľvek na obrovskej trávnatej ploche. Možností je mnoho, záleží len na vás, či dáte prednosť chládku v blízkosti fontány alebo čas príjemného leňošenia vystriedate s hraním petangu. Z tejto strany Dunaja je krásny výhľad na hrad a aj na mesto. Stretávajú sa tu priaznivci jogy, bojových umení a všetkých možných hier od bedmintonu až po futbal.

Devín a Sandberg

Devín príliš veľa ľahko dostupných miest na piknik neponúka. Ak vám však nebude vadiť víkendová premávka, môžete si posedieť v altánku blízko Brány slobody rovno pod hradom. Ak vydržíte do večera, naskytne sa vám pohľad na nádherný západ slnka pri sútoku Moravy a Dunaja. V lete však pozor na komáre, býva ich tu viac než je príjemné. Len kúsok od Devína je Sandberg – vyšplhať sa na tento kopec s piknikovým košom stojí za trocha námahy. Odmenou vám bude úžasný výhľad. Pri jasnom počasí uvidíte až na končiare rakúskych Álp.

Pekná cesta

Krasňany ponúkajú mnoho plôch na opekanie a relax v blízkosti lesa. Na začiatku Peknej cesty je často rušno a ak si chcete obsadiť blízke ohnisko, musíte si privstať. Ak sa však presuniete vyššie do lesov, ohniská, lavičky a altánky si môžete vyberať podľa chuti. Jediný problém, ktorý tu počas víkendov budete musieť vyriešiť, je ako zaparkovať.

Petržalské lúky a háje

Kto vidí v Petržalke len masy betónu a minimum zelene, mýli sa. Najväčšie slovenské sídlisko ponúka mnohé možnosti na relax a oddych. Môžete si vybrať, či chcete byť pri jazere alebo blízko lesa, či chcete veľké ohnisko alebo len menšie miestečko na deku. Pekné piknikové plochy sú pri Malom Draždiaku za Technopolom, ale aj pri ramenách Dunaja s neskrotenou prírodou. Tie nájdete popri hrádzi a aj v lužných za Betliarskou ulicou.

Čítajte aj: Bratislava chce prebrať lesy na ostrove Sihoť, nie však na úkor iných zelených plôch v meste

piknik
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM