KAW Rôzne

Bufet pod Starým mostom - jedna z posledných nefalšovaných krčiem

Nie každý má chuť vysedávať na kávičke v Aucafé alebo si objednať drahé menu v reštaurácii Leberfinger. Pre obyčajného petržalského chodca či cyklistu je tu už roky prístav vysmädnutých a hladných - Bufet pod Starým mostom.

Ilustračný obrázok k článku Bufet pod Starým mostom - jedna z posledných nefalšovaných krčiem
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Bufet pod Starým mostom, kde vás rýchlo obslúžia v zime i v lete, kde si môžete zaparkovať bicykel a osviežiť sa alebo si dať pivko s priateľmi, pozná snáď každý Petržalčan.

Správna krčma

Kultový podnik si náhodný okoloidúci sotva všimne. Je učupený za múrom na Tyršovom nábreží, medzi Starým mostom a divadlom Aréna. Od Mýtneho domčeka ho oddeľuje veľké parkovisko.

Môžete odtiaľto vyštartovať alebo chladeným nápojom zavŕšiť výlet na Dunajskú hrádzu alebo prechádzku do Sadu Janka Kráľa.

V letných mesiacoch tam nájdete príjemné posedenie na vonkajšej terase, v zimných sa zohrejete vo vnútri. Má všetko, čo má mať správna krčma. A ak sa dohodnete s kamarátmi a budete tu chcieť osláviť narodeniny, zapiť narodenie potomka alebo sa vyblázniť počas Halloweenu, ozdobia vám priestor a zoženú občerstvenie podľa priania.

Dlhoročný prístav fanúšikov

Pred pár rokmi bol podnik prístavom futbalových fanúšikov, ktorí si nikdy nenechali ujsť zápasy ich obľúbeného mužstva na štadióne Artmedie.

Päťdesiatnik Štefan na futbalové nedele rád spomína: „Bol to rituál – po zápase, nech už naše mužstvo vyhralo alebo naopak, zašli sme sem na pivo a niečo pod zub. Boli to pekné časy, keď Petržalka ešte žila športom.“

V roku 2012 štadión na Krasovského ulici zbúrali a spolu so zápasmi zmizla aj časť klientov podniku. Tým, ktorí sa sem radi vracajú, možno trocha chýbajú typické obrázky na stenách, kvôli ktorým podnik volali aj Štetka.

V Bufete pod Starým mostom si však dodnes môžete dať viac druhov piva a radlerov, ale aj čapovanú Hroznovku či Hejkolu.

Čítajte aj: Kultová paLacinka chutí už štvrťstoročie

Bufet pod Starým mostom - jedna z posledných nefalšovaných krčiem
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM