Rôzne Správy Samospráva

V Karlovej Vsi vznikne nový moderný park

Nový park vybuduje hlavné mesto na nevyužívanej ploche pri križovatke ulíc Karloveská a Molecova.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi vznikne nový moderný park
11
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Naposledy sme sa z nového parku v Bratislave tešili na Svoradovej ulici v Starom Meste. O pár týždňov otvoria nový park aj v Novom Meste na Tehelnom poli a onedlho sa dočkajú aj obyvatelia Karlovej Vsi.

Čakajú na povolenie

Návrh nového parku predstavilo hlavné mesto už minulý rok v lete. Park by mal vzniknúť na nevyužívanej ploche pri križovatke Karloveská – Molecova hneď za čerpacou stanicou. „Našou ambíciou je spraviť z tohto priestoru moderný park, oddychový a relaxačný priestor, aby sme tak zlepšili ponuku verejných priestorov v Karlovej Vsi a aby sa obyvatelia mohli tešiť z ďalšieho pekného miesta v Bratislave,“ povedal vtedy primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Karlovešťania si však musia ešte chvíľu počkať. Ako redakciu Bratislava24.sk informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu, realizácia parku na Molecovej ulici je momentálne v procese stavebného konania. „Po vydaní potrebného povolenia bude vysúťažený zhotoviteľ a následne sa začne s realizáciou projektu,“ doplnila Kohútiková.

Súčasťou budúceho parku v Karlovej Vsi bude relaxačné vybavenie pre deti ako detské preliezačky či rôzne hracie prvky a lavičky na sedenie. Priestor bude, samozrejme, skrášľovať „bohatá“ zeleň.

Športpark JAMA (júl, 2017)
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM