Rôzne

V Karlovej Vsi vznikne nový bytový komplex Karolia. Obyvatelia budú mať výhľad na rameno Dunaja

Stavebný boom badať v celej Bratislave. Lokalita Dlhých Dielov nie je výnimkou. Investor chce na južnej strane svahu pod sídliskom postaviť 152 bytov.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi vznikne nový bytový komplex Karolia. Obyvatelia budú mať výhľad na rameno Dunaja
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk

Projekt Karolia by mal vyrásť nad Devínskou cestou, na južnej strane svahu pod sídliskom. Prístup k svojim domom budú mať budúci majitelia z komunikácie, ktorá vedie na ulicu Hany Meličkovej. Spoločnosť Karolia by chcela so stavbou začať v roku 2018.

„Dotknuté územie nie je v súčasnosti využívané na žiadne účely. Územie je zanedbané, dlhodobo neudržiavané a je využívané obyvateľmi sídliska Dlhé diely na venčenie psov, ale tiež ako ilegálna skládka odpadu. Profil terénu je mierne svažitý, smerom k Devínskej ceste. Nenachádzajú sa tu žiadne stavebné objekty ani spevnené plochy ani žiadne stromy chránené legislatívne,“ uvádza investor v zámere.

Karolia ponúkne 152 bytov

Projekt Karolia tvorí šesť bytových domov. V severnej časti pozemku, ktorý má rozlohu 20 406 metrov štvorcových, vyrastú bytové domy A1 až A4. Tvoria ich dva obdĺžnikové bloky na spoločnej podzemnej podnoži. Domy budú mať štyri nadzemné podlažia a domov v nich nájde 76 majiteľov.

Bloky B1 až B4 ponúknu rovnaký počet bytov na štyroch nadzemných podlažiach. Obyvatelia budú môcť využívať aj dve podzemné podlažia. Celkovo developer postaví 17 710 štvorcových metrov podlahových plôch.

V projekte majú prevahu dvojizbové byty. Je ich 72 s rozlohou od 48 do 55 metrov štvorcových. K dispozícii bude aj 28 jednoizbových bytov, 44 trojizbových a 8 štvorizbových bytov. Obyvatelia Karolie budú mať k dispozícii 225 parkovacích mi­est.

Spoločnosť plánuje začať s výstavbou v apríli 2018, ukončenie stavby je naplánované na koniec roka 2019. Náklady by sa mali vyšplhať do výšky 18,5 milióna eur.

Projekt Karolia
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM