Rôzne

HLASUJTE: Ktorá obec z Bratislavského kraja je podľa vás najkrajšia?

Vďaka prírodným krásam, histórii, gastronómii či tradíciám sú dedinky nášho kraja ako obrázok. Určite sa ale nájde taká, o ktorej by ste povedali, že je najkrajšia. Ktorá to je?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ktorá obec z Bratislavského kraja je podľa vás najkrajšia?
65
Galéria
Zdroj: Zohor

Napriek tomu, že Bratislavský kraj je rozlohou najmenší na Slovensku, pozornosť púta prírodnými krásami, historickými skvostmi, špecifickou gastronómiou či folklórnymi a vinárskymi tradíciami v malebných obciach a ich okolí.

Krásy našich obcí

Na viac ako dvetisíc kilometroch štvorcových vyrástlo v našom kraji celkom 73 obcí, z ktorých jedna má štatút hlavného mesta SR (Bratislava) a šesť má štatút mesta (Malacky, Stupava, Svätý Jur, Pezinok, Modra, Senec). Každá, aj tá najmenšia z nich, je niečím výnimočná. Bernolákovo sa pýši kaštieľom z 18. storočia s anglickým parkom a golfovým ihriskom, nad Borinkou sa vypína zrúcanina hradu Pajštún z 13. storočia, ktorá je obľúbeným cieľom výletníkov.

Budmerice sú známe krásnym kaštieľom z 19. storočia, najväčšou atrakciou Častej je národná kultúrna pamiatka hrad Červený Kameň s parkom z 13. storočia.

Obce nášho kraja priťahujú turistov aj gastronómiou a vinárskymi tradíciami. Limbach, Dubová, Slovenský Grob, Štefanova, Viničné či Vinosady – miesta, kde nájdete to najlepšie z úrody vinohradov a špecifickú gastronómiu.

Bratislavským krajom sa tiahne niekoľko obľúbených cyklotrás. Hamuliakovom prechádza medzinárodná cykloturistická trasa Passau – Viedeň – Bratislava – Komárno, v Hrubej Borši si užijete terénne jazdy na bicykloch, Záhorskou Vsou zase prechádza Moravská cyklotrasa, v Kalinkove sa môžete prevetrať po pamiatkovo chránenej Hornožitnoostrovnej hrádzi, po ktorej vedie cyklistická trasa a za zmienku stoja aj cyklistické trasy v prírodnom prostredí Limbachu.

Hlasujte za najkrajšiu obec

Vďaka prírodným krásam sú naše dedinky ako obrázok. Územie nášho kraja je tvorené južnou časťou Malých Karpát a územím Záhorskej a Podunajskej nížiny. Hranicu s Rakúskom tvorí rieka Morava a v dĺžke 37 kilometrov druhá najväčšia európska rieka Dunaj.

To všetko robí z obcí Bratislavského kraja atraktívne miesta, ktoré priťahujú stále viac turistov. O tom, ktorá z dediniek nášho kraja je najkrajšia, teraz môžete rozhodnúť vy, naši čitatelia. Do hlasovania o najkrajšiu obec kraja sme zaradili 66 obcí. Za svojho favorita môžete hlasovať do 23. septembra, do 12:00 hod. V tento deň sa dozviete, ktorá z obcí je podľa čitateľov Bratislava24.sk najkrajšou.

zdroj: www.region-bsk.sk

Ktorá obec z Bratislavského kraja je podľa vás najkrajšia?
Obce Bratislavského kraja
65
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM