Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Mesto chce zmierniť obmedzenia, vodiči budú jazdiť MHD zadarmo

Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavých správ. O týchto by ste určite mali vedieť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Mesto chce zmierniť obmedzenia, vodiči budú jazdiť MHD zadarmo
6
Galéria

MHD pre vodičov zadarmo

Bratislava sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý sa koná každoročne od 16. do 22. septembra. Vodiči sa môžu tešiť na možnosť bezplatného cestovania v MHD a na zľavnenú prímestskú dopravu.

Na jazdu zadarmo v dopravných prostriedkoch MHD bude stačiť preukázanie sa platným vodičským preukazom, ktorý bol vydaný v štátoch EÚ. Na medzimestské linky 801, 901 a na nočné spoje MHD sa zľava vzťahovať nebude a bude platiť štandardná tarifa Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Viac sa dočítate TU:

Zoznam kandidátov na starostov

Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, mali v utorok posledný deň na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom hlasovania.

Neoficiálny zoznam kandidátov nájdete TU:

Hlavná stanica sa pomaly mení k lepšiemu

Cestujúci môžu využívať novú modernú čakáreň v priestoroch bratislavskej železničnej hlavnej stanice. Čakáreň sa nachádza v historickej budove stanice, v priestoroch dlho nevyužívanej reštaurácie. Rekonštrukčné práce si vyžiadali náklady 825 560 eur bez DPH. Cestujúci uvidia v čakárni aj pôvodné fresky a zreštaurované historické stĺpy.

Viac sa dočítate TU:

Najväčší piknik v Petržalke

Ak patríte k milovníkom dobrého jedla, ktoré si radi vychutnáte v prírode, určite nevynechajte Najväčší piknik v Petržalke, ktorý potrvá ešte dnes do 22:00 hod. na Tyršovom nábreží.

Viac sa dočítate TU:

Obmedzenia pre výstavbu D4 a R7

Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal sa stretol so starostami susedných obcí, aby našli riešenia, ako predísť dopravnému kolapsu. Stavba bratislavského obchvatu sa totiž už o niekoľko týždňov citeľnejšie dotkne vodičov i cestujúcich v Bratislave a jej okolí.

Bratislavský primátor požiadal starostov Ivanky pri Dunaji, Mosta pri Bratislave či Rovinky o vytypovanie vhodných lokalít určených na odstavné plochy pre autá, aby mohli vodiči a cestujúci prestúpiť do prostriedkov hromadnej dopravy.

Viac sa dočítate TU:

TOP 5 tém týždňa
6
Galéria
Zdroj: Jozef Hanzalík
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM