Rôzne Správy

VIDEO + FOTO: Hlavná stanica sa pomaly mení k lepšiemu. Pribudla nová moderná čakáreň

Čakáreň sa nachádza v historickej budove stanice, v priestoroch dlho nevyužívanej reštaurácie. Môžete v nej obdivovať aj pôvodné fresky a zreštaurované historické stĺpy.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO + FOTO: Hlavná stanica sa pomaly mení k lepšiemu. Pribudla nová moderná čakáreň
7
Galéria
Zdroj: TASR

Cestujúci môžu už od zajtra využívať novú modernú čakáreň v priestoroch bratislavskej železničnej hlavnej stanice. Oficiálne ju sprístupnili za účasti ministra dopravy a výstavy Árpáda Érséka (Most-Híd) a generálneho riaditeľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Erdössyho.

Z reštaurácie čakáreň

Čakáreň sa nachádza v historickej budove stanice, v priestoroch dlho nevyužívanej reštaurácie. Rekonštrukčné práce si vyžiadali náklady 825 560 eur bez DPH. Cestujúci uvidia v čakárni aj pôvodné fresky a zreštaurované historické stĺpy.

Práce boli zrealizované za plnej prevádzky stanice podľa harmonogramu. „Čaká nás ešte veľa práce, no ak budú mať ľudia aj vďaka týmto pekným priestorom čakárne pocit, že chodia na stanicu, ktorá je čistá, kde sú dobré služby, potom budú mať aj väčší záujem cestovať vlakom, a o to nám ide," uviedol minister dopravy.

Touto rekonštrukciou nevyužívaných priestorov sa vytvorila technická predpríprava pre dočasné umiestnenie osobných pokladní pred druhou fázou rekonštrukcie stanice.

Zdroj: Dnes24.sk
Vynovená čakáreň na Hlavnej stanici
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM