Nina Táborská Krimi

Osem vážnych dopravných nehôd v priebehu niekoľkých dní. Pod väčšinu z nich sa podpísala nepozornosť vodičov

Koniec predchádzajúceho mesiaca ani začiatok toho nového nepriniesol z bratislavských ciest dobré správy. Tridsaťdva zranených osôb, jeden mladý ľudský život. Taká je bilancia desiatich dní. Polícia vyzýva na ohľaduplnosť.

Ilustračný obrázok k článku Osem vážnych dopravných nehôd v priebehu niekoľkých dní. Pod väčšinu z nich sa podpísala nepozornosť vodičov
Zdroj: Policajný zbor SR

Niektorí vodiči hazardujú so svojim životom a svojou bezohľadnou jazdou ohrozujú najmä životy iných, niekedy však stačí len malá chvíľka nepozornosti a stane sa veľká tragédia.

Tak je to aj v prípade nehôd, ktoré otriasli Bratislavou uplynulé dni. Od 26. januára do dnešného dňa sa v Bratislavskom kraji stalo osem vážnych dopravných nehôd. Jedna z nich si vyžiadala krutú daň, život len 24-ročného mladíka. Celkovo sa zranilo 32 ľudí.

Pod nehody sa podľa polície podpísala predovšetkým nepozornosť vodičov.

V utorok 26. januára sa na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy pri Zelenči stala hromadná dopravná nehoda. Zrazili sa dva kamióny, dve osobné autá a jedna dodávka, ktorá začala horieť. Ľahšie sa zranili štyria ľudia.

Hneď na druhý deň, 27. januára, sa pri čelnej zrážke áut v Pezinku zranili dve deti a jeden dospelý. V ten istý deň polícia zadržala 29-ročného muža, ktorý opitý brázdil petržalské ulice. „Na vodičov apelujeme, že alkohol za žiadnych okolností za volant nepatrí. Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov,“ upozorňuje Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Štvrtok 29. januára priniesol extrémne tragické ráno na D2 smere od Lozorna do Bratislavy. Najprv sa tu zrazil kamión s osobným autom z doposiaľ nezistených príčin a zranenia utrpeli dvaja ľudia. K druhej nehode došlo po tom, čo sa svedok celého incidentu snažil pomôcť vodičovi v prevrátenom kamióne, ktorý blokoval oba pruhy a zasahoval aj do protismeru. Po tom, čo muž zliezal z kabíny kamióna, ho nešťastnou náhodou zrazilo BMW idúce vo vedľajšom jazdnom pruhu. Len 24-ročný mladík zraneniam na mieste podľahol.

Ten istý deň museli policajti a záchranári asistovať pri ďalšej dopravnej nehode. Na Račianskej ulici sa zrazilo osobné auto a električka, zranili sa dve osoby, pričom jednou z nich bolo len päťročné dieťa.

Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala aj v sobotu 30. januára. Vodička autobusu MHD narazila do stĺpu. Zranilo sa až šestnásť ľudí, osem z nich muselo byť hospitalizovaných a väčšina podstúpila okamžité operácie. „Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra, z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prvý februárový deň sa začal ďalšou hrozivo vyzerajúcou nehodou. V tuneli Sitina smerom na Petržalku zostal skrútený kamión. Nehoda si našťastie nevyžiadala žiadnych zranených. Výrazne však ochromila dopravu.

Vážna dopravná nehoda sa stala aj v utorok 2. februára na moste Lafranconi v smere do Petržalky. Pri havárii utrpeli ťažké zranenia dvaja policajti. Pri kontrole iného vozidla do nich narazil vodič kamióna. Ten sa podľa doterajšieho policajného vyšetrovania plne nevenoval jazde.

Ďalšia dopravná nehoda v Bratislave, pri ktorej sa zranili policajti sa stala 3. februára na križovatke bratislavských ulíc Karadžičova a Záhradnícka.

V ťažkých momentoch, akou sú dopravné nehody, by človek nemal spanikáriť a spôsobiť tak ďalšie komplikácie na mieste. Osvojením si základných rád, dokáže človek podať potrebnú a správnu pomoc skôr, ako dorazia záchranné zložky. Ako sa správať, ak sa stanete svedkom dopravnej nehody sa dozviete tu: Záchranár radí: Čo robiť, keď ste svedkom nehody?

Tragický týždeň na cestách
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM