Michaela Katonová Správy

Po sobotňajšej nehode autobusu MHD zostáva v nemocnici osem zranených

Počet hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu bratislavskej MHD, ktorá sa stala v sobotu 30. januára, sa po kompletných vyšetreniach v sobotu večer zvýšil zo sedem na osem. Väčšina hospitalizovaných podstúpila operácie.

Ilustračný obrázok k článku Po sobotňajšej nehode autobusu MHD zostáva v nemocnici osem zranených
Zdroj: Dnes24.sk

V štyroch nemocniciach UNB v sobotu pre nehodu bratislavskej MHD ošetrili 16 dospelých zranených, a to šesť žien a desať mužov. Hospitalizácia bola nutná pre osem účastníkov nehody. Ostatní boli ošetrení ambulantne na centrálnych príjmoch. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

U hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu podľa jej slov prevládali komplikované zlomeniny predkolenia a úrazy hlavy. „Jedna mladá žena utrpela vážne vnútrobrušné poranenie,“ podotkla Stano Maťašovská. „Sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života, zotavujú sa zo zranení. Všetci ôsmi naďalej zostávajú v nemocnici,“ priblížila hovorkyňa.

K nehode autobusu MHD došlo v sobotu predpoludním v blízkosti obchodného centra medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves. „Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra, z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prečítajte si tiež: Vodička autobusu MHD narazila do stĺpu, zranených ľudí pribúda FOTO+VIDEO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM