Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Parčík Svoradova, nové parkovanie na Patrónke aj pokus o rekord

V uplynulom týždni vás najviac zaujal obnovený parčík na Svoradovej ulici, nové možnosti parkovania pre návštevníkov Železnej studničky aj pokus o nevšedný rekord.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Parčík Svoradova, nové parkovanie na Patrónke aj pokus o rekord
10
Galéria

FOTO: Vynovený parčík Svoradova sa ukázal v plnej kráse

Takto pred rokom bol parčík na Svoradovej ulici v Starom Meste opustený, nevyužívaný a zanedbaný. V týchto dňoch sa z neho stal opäť nádherný verejný priestor, ktorý ponúkne oddych, rekreáciu aj kultúrne vyžitie.

Viac o novom parku sa dočítate TU.

Koniec problémom s parkovaním výletníkov? Eset na Patrónke postaví aj parkovací dom

Areál bývalej Vojenskej nemocnice na Patrónke získala spoločnosť Eset, ktorá plánuje v priestore vybudovať svoje nové sídlo, a tiež centrum informačných technológií.

Podľa plánov firmy Eset bude ich budúci areál otvorený a voľne prístupný aj verejnosti. Pribudnú parkovacie miesta, ale aj sprchy a šatne, ktoré budú môcť využiť aj návštevníci Železnej studničky.

Viac o plánoch firmy Eset sa dozviete TU.

Koľko ľudí sa zmestí do autobusu číslo 39? Študenti sa pokúsia prekonať rekord

V roku 2003 padol rekord, keď sa do 39-tky natlačilo 359 ľudí. Organizátori akcie sa rozhodli, že po 14 rokoch je čas prekonať ho znova.

Starý známy vtip hovorí o tom, že autobusy poznáme plné, totálne „natrieskané“ a autobus číslo 39. Kto aspoň raz cestoval v dopravnej špičke, prípadne v nedeľu večer do Mlynskej doliny, chápe, o čom je reč.

Viac o pripravovanom pokuse o rekord sa dočítate TU.

Užite si príjemnú sobotu na Devíne. Ochutnajte lahodné vína a pokochajte sa výhľadom z vynoveného hradu

Ak patríte k milovníkom dobrého jedla a kvalitných nápojov, nenechajte si ujsť Devínsky festival vína 2017. Akcia priláka pod skalné hradné bralo najmä tých, ktorý rozumejú vínu alebo majú chuť sa to naučiť a ochutnať to najlepšie z regiónu.

Viac o festivale sa dočítate TU.

Obrazovú reportáž z festivalu si môžete pozrieť TU.

Pre návštevníkov Železnej studničky vznikne 120 nových parkovacích miest

Železná studnička je obľúbeným miestom rekreácie nielen Bratislavčanov, ale aj výletníkov z okolia hlavného mesta. Žiaľ, počas víkendov pociťujeme problém s parkovaním rovnako, ako v centre mesta.

To by sa malo v blízkej budúcnosti zmeniť. Pod Červeným mostom vznikne spevnená plocha, vďaka ktorej pribudne 120 nových parkovacích miest.

Viac sa dozviete TU.

Parčík Svoradova (máj, 2017)
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM