Rôzne

FOTO: Vynovený parčík Svoradova sa ukázal v plnej kráse

Bratislavčania sa môžu tešiť na nový oddychový priestor. Stavebné práce v parku na Svoradovej ulici sú už ukončené. O pár dní by mal byť otvorený pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vynovený parčík Svoradova sa ukázal v plnej kráse
10
Galéria

Takto pred rokom bol parčík na Svoradovej ulici v Starom Meste opustený, nevyužívaný a zanedbaný. V týchto dňoch sa z neho stal opäť nádherný verejný priestor, ktorý ponúkne oddych, rekreáciu aj kultúrne vyžitie.

Pripravuje sa oficiálne otvorenie

Hlavné mesto začalo s revitalizáciou parku vo februári tohto roka. „Parčík Svoradova je príkladom toho, že aj nevyužité a zanedbané zelené plochy sa môžu zmeniť na príjemný oddychový priestor s možnosťou rekreácie,“ povedal na začiatku stavebných prác primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Po úvodných terénnych úpravách boli postupne osadené okrúhle drevené lavičky, ktoré budú slúžiť ako čitáreň, vznikla drevená terasa na vyvýšenom mieste medzi dvoma betónovými nádržami a taktiež pódium s lavičkami pre divákov kultúrnych podujatí.

Tešiť sa môžu aj deti, pre ktoré je pripravené menšie ihrisko na hranie aj s hojdačkami. Park má aj nové osvetlenie a celý priestor skrášľujú novovysadené kvety, kríčky a stromčeky.

Termín otvorenia zatiaľ nie je známy. Malo by to byť však už čoskoro. „Revitalizácia parku resp. stavebné práce sú už ukončené. Pripravujeme jeho sprevádzkovanie a oficiálne otvorenie, o ktorom budeme verejnosť včas informovať,“ povedal pre Bratislava24.sk Marek Papajčík z bratislavského magistrátu.

Parčík Svoradova (máj, 2017)
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM