KAW Rôzne Správy

Koľko ľudí sa zmestí do autobusu číslo 39? Študenti sa pokúsia prekonať rekord

V roku 2003 padol rekord, keď sa do 39-tky natlačilo 359 ľudí. Organizátori akcie sa rozhodli, že po 14 rokoch je čas prekonať ho znova.

Ilustračný obrázok k článku Koľko ľudí sa zmestí do autobusu číslo 39? Študenti sa pokúsia prekonať rekord
5
Galéria
Zdroj: TASR

Starý známy vtip hovorí o tom, že autobusy poznáme plné, totálne „natrieskané“ a autobus číslo 39. Kto aspoň raz cestoval v dopravnej špičke, prípadne v nedeľu večer do Mlynskej doliny, chápe, o čom je reč.

Legendárna a preplnená

Autobus číslo 39 je legendou. Vznikli tam mnohé nové priateľstvá, dokonca aj lásky. Veď keď je človek na človeka pritlačený takpovediac telo na telo, ide zoznamovanie o čosi ľahšie. V súčasnosti dopravný podnik linku vo vyťažených časoch posilňuje, v minulosti však boli preplnené autobusy pravidlom.

Aj preto v roku 2003 skrsol nápad vytvoriť svetový rekord v počte ľudí, ktorí sa do autobusu zmestia. Natlačilo sa doň vtedy 359 študentov. Guinnessov rekord prekonali s veľkým náskokom. Predtým sa pokus uskutočnil v Londýne, kde sa to podarilo 141 ľuďom.

Potlačte sa aj vy!

Ak patríte k študentom a máte guráž, príďte aj vy povzbudiť alebo sa priamo zúčastniť nevšedného pokusu o rekord. „Aby sa skutok STAL a slovenskí študenti boli v Guinnessovej knihe rekordov, je potrebný každý jeden odvážlivec! A na revanš každý, kto sa do preplnenej MHD-čky naprace, má vstup do Unique na Captain morgan party zadarmo,“ pozýva organizátorka akcie Pauli Kentošová.

Na akciu, ktorá sa uskutoční presne o týždeň – 16. mája, poskytne vozidlo bratislavský dopravný podnik. Ak sa pokus o rekord vydarí, bude oficiálne zaznamenaný do Knihy slovenských rekordov.

utorok, 16. máj / Mlynská dolina / od 8:20 do 8:50 hod.

Zdroj: YouTube.com
Rekord v roku 2003 (autobus č. 39)
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM