Rôzne Správy

Koniec problémom s parkovaním výletníkov? Eset na Patrónke postaví aj parkovací dom

Podľa plánov firmy Eset bude ich budúci areál otvorený a voľne prístupný aj verejnosti. Pribudnú parkovacie miesta, ale aj sprchy a šatne, ktoré budú môcť využiť aj návštevníci Železnej studničky.

Ilustračný obrázok k článku Koniec problémom s parkovaním výletníkov? Eset na Patrónke postaví aj parkovací dom
11
Galéria
Zdroj: TASR

Areál bývalej Vojenskej nemocnice na Patrónke získala spoločnosť Eset, ktorá plánuje v priestore vybudovať svoje nové sídlo, a tiež centrum informačných technológií. Na neverejnej dražbe zaň ponúkla sumu 26,2 milióna eur.

Otvorený areál

Projekt nového areálu vyzerá veľkolepo a architektonicky zaujímavo. Softvérová firma svoj priestor neplánuje ohradiť plotom. Naopak, mal by byť otvorený a voľne prístupný verejnosti. Nové možnosti ponúkne najmä návštevníkom Železnej studničky, ktorí majú už roky problém s hľadaním vhodného parkovania v okolí obľúbeného miesta výletov a prechádzok.

„Parkovací dom pre približne 900 áut bude počas týždňa slúžiť zamestnancom a počas víkendu by mohol byť k dispozícii návštevníkom Železnej studničky. Počíta sa tu aj s auditóriom pre 700 ľudí, kde by sa mohli odohrávať kultúrne podujatia,“ informovala spoločnosť Eset.

Firma avizovala, že na okraji nového areálu by mohli vzniknúť sprchy a šatne, ktoré by za symbolický poplatok poslúžili aj výletníkom či športovcom, ktorí sa vracajú zo Železnej studničky. Eset počíta aj s vybudovaním športovej haly, v ktorej si návštevníci areálu budú môcť zahrať squash a basketbal.

Železná studnička
11
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM