Kultúra Rôzne

OBRAZOM: Pod Hradom Devín sa ochutnávalo to najlepšie víno

Sobotňajší deň sa pod Hradom Devín niesol v znamení vína. Nechýbal tradičný "ríbezlák" a o príjemnú atmosféru sa postarali aj hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Pod Hradom Devín sa ochutnávalo to najlepšie víno
9
Galéria
Zdroj: BOS Facebook

Milovníci vína sa zišli v sobotu (13. 5.) pod Hradom Devín na obľúbenom podujatí Devínsky festival vína. Návštevníci mohli ochutnávať produkty z viníc v okolí Devína, ale aj z pivníc ďalších vinárov z Malokarpatskej oblasti a z blízkeho Rakúska a Maďarska.

K vínečku zahrala aj príjemná muzika

Pod skalným bralom mohli Bratislavčania degustovať tie najlepšie vína z regiónu a nemohol chýbať ani tradičný „ríbezlák“, ktorého kvalitou sa môže popýšiť niekoľko generácií vinárov.

O príjemnú atmosféru počas celého dňa sa postarali hudobné vystúpenia dychovka Kozlovanka a prítomných rozprúdili aj rockové šlágre skupiny Silent trio.

Okrem samotného ochutnávania vína sa mohli tí zvedavejší návštevníci dozvedieť niečo viac o histórii Devína a o vinárskej tradícii tejto oblasti. Sprievodným podujatím bola aj Burza starožitností, kde mnohým padli do oka rôzne historické kúsky. Po pohári vína ste si mohli ísť pozrieť výhľad z novootvorených priestorov horného hradu, ktorý dal krásnu bodku za príjemným dňom na Devíne.

Devínsky festival vína 2017
9
Galéria
Zdroj: BOS Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM