KAW Rôzne Správy

Užite si príjemnú sobotu na Devíne. Ochutnajte lahodné vína a pokochajte sa výhľadom z vynoveného hradu

Festival Vína Devína vám ponúkne nielen kvalitný "ríbezlák", ale aj vína z celého regiónu. Sprievodným podujatím akcie bude aj burza starožitností.

Ilustračný obrázok k článku Užite si príjemnú sobotu na Devíne. Ochutnajte lahodné vína a pokochajte sa výhľadom z vynoveného hradu
13
Galéria
Zdroj: TASR

Máte už program na víkend? Ak patríte k milovníkom dobrého jedla a kvalitných nápojov, nenechajte si ujsť Devínsky festival vína 2017. Akcia priláka pod skalné hradné bralo najmä tých, ktorý rozumejú vínu alebo majú chuť sa to naučiť a ochutnať to najlepšie z regiónu. Nebude chýbať ani tradičný „ríbezlák“, ktorého kvalitou sa chváli už niekoľko generácií vinárov z tejto obce blízko Bratislavy.

Víno aj história

Na podujatí môžete ochutnať produkty z viníc v okolí Devína, ale aj z pivníc ďalších vinárov z Malokarpatskej oblasti a z blízkeho Rakúska a Maďarska. K lahodnému vínku si môžete zahryznúť kvalitné domáce jedlá. Príjemný deň pod Devínom spestrí tradičná dychovka Kozlovanka aj rockové šlágre skupiny Silent trio a pozvaný dídžej.

Podujatie nebude zamerané len na konzumáciu a zábavu. Moderátor a organizátor akcie Maroš Mačuha z Bratislavského okrášľovacieho spolku sa s odborníkmi porozpráva aj o histórii Devína a o vinárskej tradícii tejto oblasti. Sprievodným podujatím bude BURZA STAROŽITNOSTÍ priamo pod hradom Devín.

Popíjať a jesť bude určite príjemné, rovnako zaujímavý zážitok vás však čaká aj hore na hrade. Po takmer deviatich rokoch je verejnosti opäť prístupný horný hrad, ktorý bol od septembra 2008 z bezpeč­nostných dôvodov pre trhlinu v hradnom múre nad kamenným prístupovým schodiskom zatvorený. Výhľad z jeho zrekonštruovaných priestorov bude perfektnou bodkou za vydarenou sobotou.

sobota, 13. máj / parkovisko pod Hradom Devín / od 10:00 do 20:00 hod. / vstup voľný

Devínsky festival vína
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM