KAW Správy Samospráva

VIZUALIZÁCIE: Priestor pod Mostom SNP čaká zmena. Pozrite sa, ako bude vyzerať

Drevená stavba, ktorá bola postavená načierno, spod mosta zmizla a priestor bude mať nový vzhľad.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Priestor pod Mostom SNP čaká zmena. Pozrite sa, ako bude vyzerať
4
Galéria

Hlavné mesto sa chystá na rekonštrukcia priestoru pod Mostom SNP. Sľubuje, že bude citlivo sledovať jedinečnú architektúru tejto významnej stavby.

Nový návrh

Drevená čierna stavba spod mosta zmizla a priestor bude mať nový vzhľad.

„Som veľmi rád, že po takmer troch rokoch vyjednávania o vzhľade tohto priestoru sa mestu podarilo nájsť s nájomníkom reštaurácie v tzv. UFO riešenie, ktoré citlivo skultivuje prístup do tejto národnej kultúrnej pamiatky na petržalskej strane. Drevený skelet projektu z roku 2018, na ktorého odstránení sme trvali, tak nahradí nový kvalitný návrh,“ informoval na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Ako uvádza hlavné mesto, pôvodné nástupné rampy na Most SNP boli v mimoriadne zanedbanom stave a rekonštrukcia tohto priestoru bola nevyhnutná.

Minimalizmus

„Nový návrh prinavracia hodnotné prvky pôvodnej architektúry, je minimalistický a priehľadný, čím lepšie zachováva výhľady na staromestskú panorámu a návštevníci sa jednoduchšie dostanú do výťahu do vyhliadkovej reštaurácie,“ približuje primátor.

Realizáciu nového riešenia bude hradiť nájomca reštaurácie a dielo následne bezodplatne odovzdá mestu.

​​Pre nájomcu bude nasledovať konanie o dodatočnom povolení stavby, v rámci ktorého sa posúdi aj jeho návrh, vrátenie dôležitých prvkov do pôvodného stavu a vytvorenie nového vstupného objektu. „Prvé architektonické návrhy predbežne odsúhlasilo hlavné mesto a KPÚ. Špeciálny stavebný úrad hlavného mesta bude posudzovať dokumentáciu na stavebné konanie, ktorú nájomca doloží. O detailoch finálneho projektu a načasovaní jeho realizácie vás budem informovať neskôr,“ vysvetlil primátor Matúš Vallo.

Skatepark

Pod Mostom SNP by mal v budúcnosti vzniknúť aj skatepark, kde budú môcť jazdiť okrem skateboardistov aj BMX, inline-isti a kolobežkári. Priestor bude doplnený aj o fitness stanicu pre bežcov na rozcvičenie. „Nová funkcia a revitalizácia celého priestoru prinesie aj väčšiu bezpečnosť tohto, čím ďalej viac navštevovaného miesta,“ uvádza hlavné mesto.

Tento projekt je súčasťou Programu obnovy verejných priestorov Bratislavy – Živé miesta.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vizualizácia podmostia pod Mostom SNP
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM