Rôzne Správy

Pomoc Ukrajine: TÝCHTO 6 mestských častí Bratislavy spúšťa spoločnú ZBIERKU

Obyvatelia môžu nosiť nepoužité veci, ako deky, spacie vaky, prikrývky, matrace, pláštenky, nepoužité vankúše, stany, poľné postele, kachle a kotlíky a ďalšie veci.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc Ukrajine: TÝCHTO 6 mestských častí Bratislavy spúšťa spoločnú ZBIERKU
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Západné mestské časti (MČ) Bratislavy, teda Karlova Ves, Dúbravka, Devín, Devínska Nová Ves, Lamač a Záhorská Bystrica, spúšťajú v utorok (1. 3.) spoločnú humanitárnu zbierku pre občanov Ukrajiny. Spoločnou koordináciou chcú, aby bola zbierka účelná a adresná. Zoznam potrebných vecí budú pravidelne aktualizovať na svojich webových stránkach, preberať od obyvateľov budú len aktuálne potrebný materiál. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Kam priniesť veci

Karlova Ves bude materiálnu pomoc sústreďovať v Karloveskom centre kultúry na Molecovej ulici, Dúbravka v Dome kultúry na Saratovskej ulici, Devínska Nová Ves v hasičskej zbrojnici na ulici Milana Pišúta, Devín v dome kultúry na Rytierskej ulici a Záhorská Bystrica v areáli stavebnín na ulici Čsl. tankistov.

Čo treba

Potrebné veci bude možné priniesť každý pracovný deň v popoludňajších hodinách, odporúča sa sledovať weby samosprávy. „Po každom dni bude vyzbieraný a vytriedený materiál prevezený na centrálne zberné miesto pre celý okres Bratislava IV,“ poznamenal Heldes.

Obyvatelia môžu nosiť nepoužité veci, ako deky, spacie vaky, prikrývky, matrace, pláštenky, nepoužité vankúše, stany, poľné postele, kachle a kotlíky. Z drogérie nepoužitý, nie otvorený tovar, ako prostriedky na umývanie tela, zubné pasty a kefky, jednorazové plienky a podložky či antiseptiká.

Z kuchynských potrieb možno darovať mikrovláknové utierky, opakovane použiteľný nerozbitný riad, z ostatných vecí batérie a sviečky.

Jedlo a peniaze

Z jedál sú žiadané len energetické tyčinky, sušené ovocie a orechy. Aktuálne sú potrebné aj zdravotnícke pomôcky, ako sterilné aj elastické obväzy, škrtidlá, kompletné, nepoužité lekárničky či jednorazové rúška (neotvorené balenie).

„Najjednoduchšou a najviac efektívnou pomocou je venovanie ľubovoľnej finančnej čiastky prostredníctvom overenej platformy ktopomozeukra­jine.sk,“ doplnil Heldes.

Úvodná foto je zo zbierky v Petržalke

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM