Rôzne Správy

Dôležité informácie pre ľudí z Ukrajiny: Nájdu ich na Nivách aj na webe Bratislavského kraja

Ukrajinci informačné centrum nájdu na -1. podlaží v komplexe Nivy. BSK vytvoril stránku venovanú Ukrajine, web kraja je tiež v ukrajinskom jazyku.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité informácie pre ľudí z Ukrajiny: Nájdu ich na Nivách aj na webe Bratislavského kraja
17
Galéria

Na autobusovej stanici na bratislavských Mlynských nivách zriadili od utorka infopoint pre utečencov z vojnou zasiahnutej Ukrajiny. Pre TASR to potvrdil hovorca prevádzkovateľa stanice, spoločnosti Slovak Lines, Štefan Bako.

Dohovoria sa

„Infopoint poskytuje prichádzajúcim Ukrajincom všetky potrebné informácie, vrátane možností ubytovania či transferu. Snahou je, aby bol neustále dostupný aj personál komunikujúci v ukrajinskom jazyku,“ priblížil Bako.

Ukrajinci informačné centrum nájdu na –1. podlaží, v priestoroch budúceho lounge a je prístupné dvoma vchodmi, jedným priamo z výstupísk a druhým z priestorov vnútorného foyer stanice. Otvorené bude každý deň od 9.00 do 15.00 h.

Webová stránka

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril špeciálnu webovú stránku venovanú situácii na Ukrajine. Dôležité informácie i kontakty na nej nájdu obyvatelia Ukrajiny, ktorí ušli pred vojnou na Slovensko, ale tiež Slováci, žijúci na Ukrajine. Zároveň je celá oficiálna webová stránka kraja po novom spustená aj v ukrajinskej jazykovej mutácii.

Pripravili sme špeciálnu webstránku určenú pre ukrajinských obyvateľov, ktorí museli utiecť pred vojnou a opustiť svoju domovinu. Nachádzajú sa tam dôležité kontakty, odpovede na najčastejšie otázky či dokonca možnosť psychologickej pomoci pre dospelých i deti,“ uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Na stránke je zároveň zverejnená aj ponuka pre obyvateľov Slovenska, ktorí chcú pomôcť či už finančne, formou materiálnej pomoci alebo ubytovania, ale aj psychologicky, so zdravotnou starostlivosťou alebo poskytnutím tlmočníckych, právnych či dobrovoľníckych služieb. „Internetovú stránku bratislavskykraj.sk sme spustili aj v ukrajinskej jazykovej mutácii,“ doplnil Droba.
Bratislavský kraj okrem toho už cez víkend zaviedol pre Ukrajincov bezplatnú prepravu v prímestskej autobusovej doprave.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM