Rôzne Správy

Relax na Železnej studničke: Pri jednom z RYBNÍKOV si posedíme na drevených SCHODOCH

Ide o jeden z projektov programu obnovy verejných priestorov Bratislavy s názvom Živé miesta.

Ilustračný obrázok k článku Relax na Železnej studničke: Pri jednom z RYBNÍKOV si posedíme na drevených SCHODOCH
46
Galéria
Zdroj: MIB

Na brehu štvrtého rybníka na Železnej studničke v Bratislave vybuduje mesto pobytové schody. Pôjde o prvok drobnej architektúry. Rôznorodé šírky a dĺžky schodov majú návštevníkom bratislavského lesoparku zabezpečiť posedenie, ale aj kontakt s vodnou hladinou.

Breh tohto rybníka je do veľkej miery zarastený, a tak trochu bezkontaktný. Práve v tomto menšom úseku chceme vytvoriť priestor, kde si budete môcť namočiť nohy vo vode alebo sa príjemne slniť pri vode,“ spresnilo na sociálnej sieti hlavné mesto.

Aktuálne tu môžu návštevníci Železnej studničky vidieť vruty v zemi. Tie budú slúžiť ako základ, na ktorý postavia železnú konštrukciu a umiestnia drevené dosky. „Budú to drevené schody, ktorými sa ľudia dostanú od chodníka až dole k rybníku a budú slúžiť hlavne na posedenie,“ spresnila samospráva.

Ide o jeden z projektov programu obnovy verejných priestorov Bratislavy s názvom Živé miesta. V rámci neho hlavné mesto aktuálne realizuje obnovu fontány Družba na Námestí slobody, rekonštrukciu bufetu na Partizánskej lúke či jednoduché dočasné úpravy na Hodžovom námestí.

Fotografia je ilustračná

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM