Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Využite novinky v MHD alebo presadnite na bicykel

Uplynulý týždeň bol bohatý na novinky v cestnej aj cyklistickej doprave. O týchto správach by ste mali vedieť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Využite novinky v MHD alebo presadnite na bicykel
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia, ktorá uľahčí cestovanie

Bratislavská integrovaná doprava pripravila mobilnú aplikáciu, ktorá ako jediná na Slovensku spája nákup cestovných lístkov, vyhľadávanie kombinácií spojení a cestovné poriadky všetkých liniek v IDS BK.

V mobilnej aplikácii IDS BK budú mať cestujúci vždy po ruke všetko potrebné pre cestovanie. Môžu si zakúpiť jednorazové a denné cestovné lístky integrovanej dopravy, vyhľadať spojenia z miesta na mape či výberom z najbližších zastávok, nájsť aj cestovný poriadok ktorejkoľvek linky všetkých dopravcov zapojených do IDS BK.

Ako mobilnú aplikáciu využijete, sa dočítate tu:

Nová cyklotrasa v srdci Petržalky

Petržalčania určite neprehliadli, že v okolí predajne Billa na Námestí hraničiarov je už dlhší čas rušno. Výkopové práce prebiehajú od Gessayovej ulice pozdĺž hlavnej cesty až ku Starohájskej ulici. Výsledkom rozsiahlej rozkopávky bude nová cyklotrasa.

Viac sa dočítate tu:

Zoznam kandidátov na starostov

Zoznam kandidátov je zatiaľ neoficiálny a poskytli ho zatiaľ iba niektoré mestské časti. Postupne zoznam budeme dopĺňať. Kandidátne listiny sa musia ešte skontrolovať, zaregistrovať a až potom sa zverejní oficiálny zoznam.

Tu nájdete zoznam doteraz zverejnených kandidátov:

Veľký prehľad odstávok prúdu

Západoslovenská distribučná informuje o chystaných odstávkach elektriny. Na ktorých bratislavských uliciach nepôjde elektrický prúd? Pozrite si to v našom veľkom prehľade odstávok.

Viac sa dočítate tu:

Novinky v cestovaní MHD

Od 1. októbra boli vo verejnej doprave (IDS BK) zavedené viaceré novinky, ktoré prinášajú výhodné možnosti cestovania. Združené cestovné lístky či lístok pre viac osôb. Zmeny v tarife IDS BK majú priniesť výhodné možnosti cestovania.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM