Rôzne

Počas voľných dní budeme môcť cestovať v MHD na denný lístok viacerí

Združené cestovné lístky či lístok pre viac osôb. Zmeny v tarife IDS BK majú priniesť výhodné možnosti cestovania.

Ilustračný obrázok k článku Počas voľných dní budeme môcť cestovať v MHD na denný lístok viacerí
8
Galéria
Zdroj: TASR

Od 1. októbra boli vo verejnej doprave (IDS BK) zavedené viaceré novinky, ktoré prinášajú výhodné možnosti cestovania. Informuje o tom Dopravný podnik, a. s. na svojom webe.

Štyri novinky

Ak ste vlastníkom multifunkčnej Bratislavskej mestskej karty, od 1. októbra ju môžete využívať aj ako elektronickú peňaženku a môžete ňou nakupovať elektronické cestovné lístky. Nezabudnite si ju však pred prvým použitím aktivovať na predajnom mieste DPB alebo Slovak Lines. Až potom si na kartu môžete dobiť kredit, ktorý budete využívať pri kúpe elektronických lístkov platných v celom IDS BK.

Počas voľných dní je možné využiť denný lístok pre viac osôb. To znamená, že počas sobôt, nedieľ a dní pracovného pokoja môže s držiteľom základného denného cestovného lístka (s platnosťou 24, 72 alebo 168 hodín) cestovať aj ďalšia dospelá osoba a až 3 deti do 16 rokov. Podmienkou takéhoto využitia je, že v skupine cestujúcich je 1 dospelý a 1 dieťa.

V multifunkčných automatoch sú dostupné združené cestovné lístky pre 10 osôb s platnosťou 2 zóny / 30 minút. V ponuke je základný – 9 eur a zľavnený – 4,50 eur lístok. Novinka by sa mohla hodiť napríklad školám, ktoré si nebudú musieť označovať niekoľko samostatných lístkov.

Do tarify sa zavádza aj nový druh prenosných predplatných cestovných lístkov. Výhodné sú napríklad pre rodiny, ktorých členovia striedavo využívajú auto a verejnú dopravu. Prenosné lístky sú vydávané len na prenosnú bezkontaktnú čipovú kartu, ktorú si môžu vzájomne zdieľať viaceré osoby. V jednom momente ale môže cestovať na kartu len jedna osoba.

Viac podrobností nájdete TU.

Nové vozidlá MHD
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM