Rôzne Správy

Bratislavská integrovaná doprava pripravila mobilnú aplikáciu, ktorá uľahčí cestovanie

Cez mobilnú aplikáciu si môžu cestujúci zakúpiť cestovné lístky integrovanej dopravy, vyhľadať spojenia z miesta na mape či výberom z najbližších zastávok aj nájsť cestovný poriadok.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská integrovaná doprava pripravila mobilnú aplikáciu, ktorá uľahčí cestovanie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Jednoduché a šikovné cestovanie v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji ponúka mobilná aplikácia IDS BK obyvateľom Bratislavského kraja a jeho návštevníkom.

Všetko poruke

Bratislavská integrovaná doprava pripravila mobilnú aplikáciu, ktorá ako jediná na Slovensku spája nákup cestovných lístkov, vyhľadávanie kombinácií spojení a cestovné poriadky všetkých liniek v IDS BK.

V mobilnej aplikácii IDS BK budú mať cestujúci vždy po ruke všetko potrebné pre cestovanie. Môžu si zakúpiť jednorazové a denné cestovné lístky integrovanej dopravy, vyhľadať spojenia z miesta na mape či výberom z najbližších zastávok, nájsť aj cestovný poriadok ktorejkoľvek linky všetkých dopravcov zapojených do IDS BK.

Ako mobilnú aplikáciu využijete?

Pre plnohodnotné využitie mobilnej aplikácie IDS BK je potrebné sa v aplikácii najprv zaregistrovať a vytvoriť si vlastný profil. V profile si užívateľ môže dobiť kredit. Cestovné lístky si následne môžu cestujúci zakúpiť buď z kreditu alebo aj použitím platobnej karty VISA, Mastercard, Maestro.

Mobilná aplikácia IDS BK je vhodná aj pre zahraničných turistov. Pripravená je aj v anglickej a nemeckej verzii a je voľne dostupná na stiahnutie pre operačné systémy Android a iOS.

Prostredníctvom aplikácie IDS BK budú môcť cestujúci zasielať aj otázky a podnety týkajúce sa dopravy či mobilnej aplikácie.

Bratislavská integrovaná doprava zaznamenáva každoročný nárast počtu prepravených osôb v IDS BK. V roku 2017 narástol počet prepravených osôb o viac ako 820-tisíc. BID, a.s. predpokladá, že mobilná aplikácia IDS BK osloví predovšetkým nepravidelných cestujúcich, používateľov SMS lístkov a zahraničných turistov.

Mobilnú aplikáciu si môžete stiahnuť pre iPhone / iOS TU a pre Android TU.

Zdroj: BID

Nový trend v cestovaní

„V cestovaní verejnou dopravou v bratislavskom regióne nastupuje nový trend, ktorý odzrkadľuje štandardy integrovaných systémov v zahraničí. Nielen historická zmena prinášajúca nadväzné autobusy a vlaky či nosnú vlakovú dopravu, ale aj moderná mobilná aplikácia potvrdzujú kvalitu cestovania po novom. Mobilnú aplikáciu IDS BK budeme inovovať a aktualizovať jej funkcie podľa potrieb cestujúcich a zmien v doprave,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy.

V jednej aplikácii tak užívatelia nájdu nielen svoj spoj, ale rovno si môžu kúpiť lístok. "Primárnou cieľovou skupinou sú, samozrejme, mladí ľudia. Či už pracujúci alebo dochádzajúci do škôl,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

„Sme radi, že sme implementovaním platobnej brány ČSOB podporili riešenie, ktoré zjednoduší cestovanie v regióne a je tiež súčasťou stratégie našej bankovej skupiny – a tou je prinášanie užitočných a inovatívnych riešení. Novinku budú môcť využívať používatelia obidvoch typov platobných kariet, tak VISA ako aj Mastercard,“ vyjadril podporu inovácii služieb vo verejnej doprave Patrick Melioris z Divízie platieb a operácií ČSOB.

Zdroj: BID
Spoje IDS BK
5
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM