Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Vlakové spojenie s Rajkou, nový vzhľad Židovskej ulice aj bratislavský Posmievačik

Počas uplynulého týždňa vás najviac zaujalo vlakové spojenie do Rusoviec a Rajky, socha Posmievačika na Panskej ulici aj prvá komunitná chladnička v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Vlakové spojenie s Rajkou, nový vzhľad Židovskej ulice aj bratislavský Posmievačik
6
Galéria

Z Petržalky sa od decembra dostanete vlakom aj do maďarskej Rajky

Petržalská vlaková stanica v súčasnosti zabezpečuje predovšetkým spojenie s Rakúskom. Mnohí cestujúci ju využívajú pri ceste za prácou alebo výletmi k našim západným susedom. Stanica má však oveľa väčší potenciál. Vníma to aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), ktorá sa rozhodla zvýšiť využitie tejto modernej budovy novým vlakovým spojom.

Bratislavské NAJ: Viete, ktorú sošku turisti v našom meste obdivujú najviac?

Možno ste si všimli skupinky turistov, ktorí sa s úsmevom pozerajú na stenu domu na Panskej ulici číslo 29. K originálnej postavičke Posmievačika sa viaže viacero zaujímavých legiend. Postavička vysmiateho človiečika zdobí výklenok meštiackeho domu už od stredoveku. Majiteľ domu ju tam umiestnil údajne preto, aby zahanbil zvedavého suseda, ktorý zrejme nemal čo iné na práci, iba špehovať ľudí, ktorí okolo prechádzali.

Tragická nehoda neďaleko Bratislavy: Čelná zrážka si vyžiadala život mladého človeka

Život mladého človeka si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ku ktorej došlo 8. novembra v skorých ranných hodinách na cestách Bratislavského kraja. Bratislava24.sk informoval krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Židovská ulica opäť s novou tvárou. Ktorá jej podoba sa vám viacej páči?

Približne pred rokom sme sa na Židovskej ulici v Starom Meste mohli prejsť po úplne novej betónovej dlažbe. Mnohým Bratislavčanom však veľkoformátový typ dlažby príliš „nevoňal“. Ich zlosť sa ešte zväčšila počas zimy, kedy sa povrch ulice zmenil na ľadové klzisko. Keď sa k tomu pridal aj čoraz väčší počet popraskaných dlaždíc, nad novou dlažbou sa začali dvíhať čierne mračná.

V Novej Cvernovke otvoria prvú komunitnú chladničku v Bratislave

Plytvanie jedlom je zrkadlom našej konzumnej spoločnosti. Verejné chladničky mali na tento problém nielen upozorniť, ale i pomôcť riešiť ho. Keďže najväčšie množstvo potravín sa vyhodí v domácnostiach, komunitná chladnička je podľa občianskeho združenia (OZ) Free Food prvým krokom k efektívnemu riešeniu, akým je zdieľanie prebytku jedla.

Posmievačik sa škerí na Panskej ulici
3
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM