Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Adrenalín na Ufe, nový autobus aj zbierka pre ľudí bez domova

Uplynulý týždeň priniesol nielen prípravy na voľby do VÚC, ale aj novinky v podobe novej atrakcie či autobusu v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Adrenalín na Ufe, nový autobus aj zbierka pre ľudí bez domova
5
Galéria

Adrenalínová novinka v Bratislave

Bratislava bude mať čoskoro novú adrenalínovú atrakciu. Bude ňou skywalk alebo 360-stupňová prechádzka po lávke vyhliadkovej veže UFO na Moste SNP vo výške viac ako 82 metrov a lanovka, teda spustenie sa z lávky reštaurácie na pláž pod mostom rýchlosťou jeden až dva metre za sekundu. Sezóna by sa mala začať v apríli 2018, lístky sa však budú dať zakúpiť už do konca roka 2017.

Viac sa dočítate TU:

Veľký prehľad odstávok v Bratislave

Západoslovenská distribučná informuje na svojej stránke o chystaných odstávkach elektriny. Na ktorých bratislavských uliciach nepôjde elektrický prúd? Pozrite si to v našom veľkom prehľade odstávok TU:

Dopravný podnik skúša nový autobus

V týchto dňoch si v uliciach hlavného mesta môžete všimnúť nový typ autobusu bratislavskej MHD. Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) sa totiž rozhodol otestovať nový 12-metrový nízkopodlažný autobus značky Mercedes-Benz na CNG pohon.

Viac sa dočítate TU:

Mesto organizuje verejnú zbierku teplých vecí pre ľudí bez domova

S prichádzajúcimi zimnými mesiacmi sa hlavné mesto rozhodlo zorganizovať verejnú zbierku teplého šatstva a oblečenia na pomoc ľuďom bez domova, ktorá trvá** do pondelka 20. 11. 2017**. Vyzbierané veci budú určené ako pre mestskú nocľaháreň Mea Culpa, tak aj pre iné organizácie pracujúce s ľuďmi bez domova.

Viac sa dočítate TU:

Žltačka v Bratislavskom kraji neustupuje

Prípadov žltačky typu A v Bratislavskom kraji stále pribúda. Hygienici hovoria v tomto roku zatiaľ o 153 nakazených. Najviac ich pribudlo v septembri (41) a októbri (47 – údaj do 27. 10.). Ide zväčša o dospelých a starších ľudí. Vlani malo v tomto kraji tzv. chorobu špinavých rúk 70 ľudí.

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM