Rôzne Správy

Z Petržalky sa od decembra dostanete vlakom aj do maďarskej Rajky

Z petržalskej železničnej stanice budete môcť od decembra cestovať do novej "destinácie". Je ňou maďarská obec v tesnej blízkosti Bratislavy - Rajka.

Ilustračný obrázok k článku Z Petržalky sa od decembra dostanete vlakom aj do maďarskej Rajky
15
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Petržalská vlaková stanica v súčasnosti zabezpečuje predovšetkým spojenie s Rakúskom. Mnohí cestujúci ju využívajú pri ceste za prácou alebo výletmi k našim západným susedom. Stanica má však oveľa väčší potenciál. Vníma to aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), ktorá sa rozhodla zvýšiť využitie tejto modernej budovy novým vlakovým spojom.

Spojenie s Rajkou

ZSSK zavádza od decembra spojenie medzi Petržalkou a maďarskou prihraničnou obcou Rajka. Cestujúci ho budú môcť využívať od 10. decembra, kedy železnice pripravujú aktualizáciu cestovných poriadkov. Nový spoj bude zároveň zastavovať na železničnej stanici Rusovce, čo by mohlo odľahčiť cestnú premávku z Petržalky smerom von z mesta.

Podľa riaditeľa Inštitútu pre rozvoj Bratislavského kraja Miroslava Draguna, železnice pracujú aj na projekte prepojenia Petržalky regionálnymi vlakmi s bratislavskou mestskou časťou Nové Mesto a na novú sieť prímestských vlakov smerujúcu z Nového Mesta do Senca a Trnavy.

Vedenie železníc uvažuje aj o vybudovaní novej zastávky v Petržalke v oblasti Digital Parku. Potenciál existujúcich koľají do Petržalky si spoločnosť veľmi dobre uvedomuje. “Veríme, že práve lepšie využitie železnice môže zlepšiť zlú dopravnú situáciu, ktorú v Bratislave máme," uviedol generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

ŽST Petržalka
15
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM