Rôzne Správy

Starosta Nového Mesta ubytoval doma ženu z Ukrajiny, VYZNANIE pani Iriny Slovákom

Pani Irina vystúpila z vlaku na Hlavnej stanici v Bratislave a nemala kam ísť.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Nového Mesta ubytoval doma ženu z Ukrajiny, VYZNANIE pani Iriny Slovákom
Zdroj: Facebook.com/Rudolf Kusý

Stovky ukrajinských rodín sa v týchto dňoch ocitli v ťažkej situácii. Niektorí ľudia si stihli zbaliť iba najnutnejšie veci a nasadli na vlak, ktorý mieril preč z vojnou okupovanej krajiny. To bol aj prípad pani Iriny.

S jedným kufrom do Bratislavy

Irina odišla z ukrajinského mesta Bila Cerkva, ktoré leží iba necelých 80 km od Kyjeva. V pondelok (28. 2.) skoro ráno vystúpila na Hlavnej stanici bez toho, aby mala vopred dohodnuté ubytovanie. Jednoducho nemala kam ísť. Našli sa však dobrí ľudia, v tomto prípade starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

„Dnes skoro ráno prišla do Bratislavy, nemala kam ísť, preto som jej podal pomocnú ruku – a vzal ju k nám domov. Napriek situácii, aká panuje v jej krajine, z nej vyžaruje pozitívna energia, veľká pokora, vďačnosť a najmä nádej – nádej na skorý mier u nej doma, ale aj na celom svete,“ napísal na sociálnej sieti Rudolf Kusý.

Vyznanie Slovákom

Starosta zároveň tlmočil všetkých Slovákom odkaz od tejto sympatickej ženy. "Od momentu, ako som vstúpila na Slovensko, cítim veľkú solidaritu a stretávam samých dobrých ľudí. Je neuveriteľné, ako pomáhate mojim krajanom, ženám, deťom. Ďakujeme a nikdy nezabudneme. Slováci, máte krásnu dušu a dobré srdcia. Ľúbim vás!“ odkazuje nielen Bratislavčanom pani Irina.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM