Rôzne Správy Samospráva

Petržalka bude o niečo krajšia. Opravujú ďalšiu zdevastovanú terasu

Petržalka pokračuje v opravách terás, ktoré sú vo veľmi zlom stave. Momentálne sa pracuje na terase na Fedinovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka bude o niečo krajšia. Opravujú ďalšiu zdevastovanú terasu
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalské terasy sú jedným z orieškov, ktoré sa samospráva roky snaží rozlúsknuť. Keďže ich vlastníctvo je v mnohých prípadoch veľmi komplikované, jedným z riešení, ako ich opraviť a rekonštruovať, je spolupráca viacerých majiteľov.

Dobrá spolupráca

Dobrý nápad sa podarilo realizovať a prvou takouto „lastovičkou“ bola spolupráca s Bytovým družstvo Petržalka pri oprave terasy na Rovniankovej ulici. „Keďže sa táto spolupráca osvedčila a s novou terasou sú spokojní najmä tí, ktorí po nej denne chodia, pokračujeme s opravou terasy na Fedinovej ulici. Mrzí ma ale, že takúto spoluprácu sa nám nedarí nadviazať aj s mestom. Keďže je vlastníkom viacerých terás, mohlo by ich byť dnes opravených podstatne viac. Ku konkrétnej spolupráci, žiaľ, doteraz neprišlo ani napriek snahe niektorých mestských poslancov za Petržalku,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Pod terasou sú garáže, ktorých správcom je práve Bytové družstvo Petržalka. Ide o spoločnú terasu, jednu jej časť predstavujú strechy spomínaných garáží a druhá je v správe mestskej časti Petržalka. Na spoločnej oprave sa teda finančne podieľajú súkromní vlastníci garáží, zastupovaní Bytovým družstvom Petržalka a mestská časť Petržalka.

Práce sa začali v septembri odstránením pôvodnej asfaltovej pochôdznej vrstvy a podkladového betónu, slúžiacemu na ochranu hydroizolácie. Po výmene dažďových vpustov spolu s odpadovým potrubím sa spravila nová hydroizolácia a ochranná betónová vrstva. Čaká nás ešte položenie pochôdznej vrstvy z cestného asfaltu a zhotovenie nového sokla na zvislej izolácii bytového domu.

Oprava terasy v Petržalke
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM