Rôzne Správy

Opäť poriadna DIVOČINA v uliciach Bratislavy: Rodinka diviakov špacírovala medzi panelákmi

Nečakaný nočný zážitok mal Bratislavčan, ktorý prechádzal sídliskom Dlhé Diely.

Ilustračný obrázok k článku Opäť poriadna DIVOČINA v uliciach Bratislavy: Rodinka diviakov špacírovala medzi panelákmi
Zdroj: facebook.com/DLHÉ DIELY

Bratislava dlhodobo rieši problém s diviakmi. Čoraz častejšie sa objavujú aj v uliciach mesta. Na Dlhých Dieloch už dávno nie sú nijakým neobvyklým úkazom.

Sídlisková špacírka

Pred pár dňami si na spomínanom sídlisku špacírovali len tak po chodníkoch a pomedzi autá. Na video sa ich podarilo zachytiť Dušanovi, ktorý sa o zábery podelil na sociálnej sieti. Sedem statných diviakov na videu prechádza cez cestu tesne vedľa priechodu pre chodcov. VIDEO nájdete TU.

Dôležitý odlov

Vo viacerých bratislavských mestských častiach povolili v uplynulých mesiacoch mimoriadny odlov diviakov.

Ak ľudia zbadajú diviaky v obývanom území, mali by kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.

Vzhľadom na závažnú situáciu s vysokým stavom diviačej zveri a jej prenikaniu do intravilánu hlavného mesta bolo nevyhnutné prijať viacero opatrení na zníženie počtu diviakov. „Jedným z nich je aj forma intenzívneho odlovu, ktorá predstavuje efektívny nástroj na zlepšenie situácie,“ uviedli pred časom Mestské lesy v Bratislave.

Okrem spoločnej poľovačky zvýšili od leta aj individuálny odlov, najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou. Veterinári zas odchytávajú problémové jedince do klietok v intraviláne Bratislavy. Napríklad za mesiac október bolo individuálnym spôsobom odlovených 48 kusov diviakov, z toho 22 v kritických lokalitách nad Kramármi a Kolibou. Na spoločných poľovačkách bolo odlovených 27 kusov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM