ts Rôzne

OBRAZOM: Staromestské ulice žiaria novým povrchom

Aj vďaka predsedníctvu Slovenska v Rade EÚ sa dnes môžeme prechádzať po krajších uliciach historického centra Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Staromestské ulice žiaria novým povrchom
Zdroj: Dnes24.sk

Klariská, Baštová, Múzejná, Gorkého, Dvořákovo nábrežie, podmostie Mosta SNP, Grösslingová, Hlboká, Židovská, Štúrova či Palackého. Po týchto uliciach už môžeme chodiť bez toho, aby sme sa potkýnali o vydutý asfalt či obchádzali diery v betóne často plné dažďovej vody.

Pôvodné dlaždice na mnohých cestách a chodníkoch v centre Bratislavy nahradil betón, z čoho Bratislavčania neboli veľmi nadšení. V týchto dňoch vás ale poteší správa o dokončení revitalizácie niekoľkých ulíc.

Betón za asfalt

Dočasný asfalt na hornej časti Klariskej ulice vystriedal vydláždený povrch. Kompletne opravená je aj pôvodná žulová dlažba na Baštovej ulici. Postupne mestská časť opraví aj historickú kamennú dlažbu na uliciach Na vŕšku, Farskej, Prepoštskej a Kapitulskej.

Židovská ulica, jedna z najstarších v meste, postupne vymieňa asfalt za dlaždice. Kamenná dlažba je už položená v južnej časti Židovskej ulice od Zámockých schodov po dom U dobrého pastiera.

Nové chodníky a parkovacie miesta

Parkovanie pod oknami obyvateľov Múzejnej ulice už trápiť nebude, nahradil ich pás zelene. Parkovacie miesta sú presunuté na protiľahlú stranu ulice. Pribudli tiež značenia pre bezbariérové priechody pre chodcov a smetné koše.

Na novootvorenej Dunajskej promenáde na Dvořákovom nábreží svieti okrem nového asfaltu aj niekoľko nových lavičiek, stojanov na bicykle a smetných košov. Stromy zároveň prešli bezpečnostným orezom.

Na novom povrchu Gorkého ulice už stĺpiky nenájdete a BPS PARK by ich sem viac umiestňovať nemala.

Na Grösslingovej ulici pribudol nový priechod pre chodcov a nezabudlo sa ani na zelené plochy. Priestor budú skrášľovať pestrofarebné trvalky.

Podmostie Mosta SNP vyzerá po rekonštrukcii kultúrnejšie. Betónový povrch aj tu vystriedala moderná dlažba a staré zničené lavičky nahradia nové.

Čítajte aj: LETNÉ KINO: Zoberte svoju polovičku na romantické premietanie pod holým nebom

Zrekonštruované ulice Starého Mesta
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM